Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 14

Pramoga Anykščiuose ne vienam priminė arklio kankynę

Anykščių tradicinėje šventėje „Bėk bėk, žirgeli!“ demonstruotos įvairios rungtys su gyvūnais sukėlė aršias diskusijas. Programos metu Lietuvos sunkieji arkliai buvo įkinkyti traukti „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ traukinio vagonus. Pasipiktinę žiūrovai socialiniuose tinkluose ėmė dalintis vaizdo įrašais, neigiamais komentarais ir kėlė klausimą, ar tai – ne gyvūnų kankinimas.
Anykščiuose ir Anykščių rajone vyko tradicinės kultūros šventė „Bėk bėk, žirgeli!“
Anykščiuose ir Anykščių rajone vyko tradicinės kultūros šventė „Bėk bėk, žirgeli!“ / Videokadrai iš Laimo Fergizo filmuotos medžiagos

Birželio 12 dieną ne pelno siekianti žirgų globos asociacija „Arklių slėnis“ savo feisbuko paskyroje pasidalino įrašu, pavadintu „Pramogos gyvūnų kančios sąskaita“.

Kaip vėliau paaiškėjo, šis vaizdo įrašas priklauso tinklaraštininkui Laimui Fergizui.

Savame įraše „Arklių slėnio“ organizacija šventę pavadino „arklių kančios švente“ ir džiaugėsi, kad atsirado susirūpinusių žmonių, kurie atsiuntė pranešimus su vaizdo įrašais.

VIDEO: Ne vienam žiūrovui rungtis Anykščių šventės metu priminė gyvūnų kankinimą

„Sulaukėme daug neabejingų žmonių pranešimų, skaitėme daug komentarų po paskelbtais vaizdo įrašais feisbuke, tad dėkojame ir džiaugiamės, kad žmonėms rūpi. Deja, rūpi tik paprastiems žmonėms, o ne tiems, kurie šiuos renginius organizavo, juos finansavo, ir ne valdžios atstovams, pasinaudojusiems proga pasiafišuoti…

Priminsime, kad šventę „Bėk bėk, žirgeli!“ inicijavo Anykščių rajono savivaldybė, o jos meras Kęstutis Tubis apdovanojo vagonų traukimo varžytuvėse laimėjusio arklio savininką.

Šventę organizuoja Anykščių kultūros centras, Anykščių kūno kultūros ir sporto centras, Arklio muziejus, o finansuoja Žemės ūkio ministerija ir dalinai – Lietuvos kultūros taryba‘‘, – teigė „Arklių slėnis“.

Kreipėsi į tarnybą

„Arklių slėnis“ pabrėžė, kad renginiai su gyvūnais turi būti organizuojami su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) leidimu bei priežiūra. Organizacija nurodė besikreipusi dėl šios šventės programos į tarnybą.

„Tokie renginiai, kuriuose dalyvauja gyvūnai, turi būti organizuojami su VMVT leidimais, šios tarnybos atstovais, budinčiu veterinarijos gydytoju. Klausimas – ar minėtieji atstovai dalyvavo? Klausimas Nr. 2 – jei dalyvavo, kaip galėjo leisti vykti tam, ką visi puikiai matome vaizdo įraše? Su nekantrumu laukiame VMVT atsakymo‘‘, – patikino organizacija.

Pažeidimų nenustatė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius