Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 12

Prasideda Lietuvos kariuomenės ir ginkluotosioms pajėgoms priskiriamų institucijų vadaviečių pratybos „Perkūno tvirtovė 2023“

Spalio 9–19 d. Lietuvos kariuomenė vykdo paskutines šiais metais „Perkūno“ serijos pratybas. Šių pratybų metu Lietuvos kariuomenė treniruojasi planuoti operacijas valstybės ginkluotos gynybos kontekste kartu su Valstybės sienos apsaugos, Vadovybės apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybomis, kurios karo padėties metu būtų priskiriamos ginkluotosioms pajėgoms, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė

Didžiausios nacionalinės operacinio lygmens pratybos apims ne tik operacinį kariuomenės štabą, bet ir sausumos, oro, jūrų, specialiųjų pajėgų bei karinių vienetų taktinius štabus, kurie vykdys persidislokavimą į atsarginius rajonus ir ten planuos valstybės ginkluotos gynybos operacijas pagal jungtinės ginkluotųjų pajėgų vadavietės operacinius planus.

„Perkūno tvirtovė 2023“ tikslas – treniruoti jungtinės ginkluotųjų pajėgų vadavietės ir ginkluotųjų pajėgų vienetų štabų gebėjimą planuoti konvencines operacijas Valstybės ginkluotos gynybos operacinio plano kontekste bei veikti pagal operacinės veiklos standartines procedūras, sąveikaujant su jungtine NATO pajėgų vadaviete Brunsume.

Šių pratybų metu treniruojamasi ne tik planuoti operacijas, bet ir organizuoti perėjimo iš taikos į karo metą kariuomenės bei kitų institucijų veiklą, inicijuoti ir įgyvendinti mobilizaciją, karo komendantūrų steigimą ir jų veiklos koordinavimą.

Pratybų metu Lietuvos miestuose, miesteliuose ir regionuose bus matomas karinės technikos ir karių judėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas