Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 31

Prekybos žmonėmis prevencijai – britų filmukas „Dvi mažos mergaitės“

Prekybos žmonėmis ir prostitucijos prevencijai britų nevyriausybininkai sukūrė trumpą filmuką „Dvi mažos mergaitės“, kuris bus demonstruojamas ir Lietuvoje.
Filmukas „Dvi mažos mergaitės“
Filmukas „Dvi mažos mergaitės“ / Kadras iš vaizdo reportažo

Trijų minučių trukmės Ruth Benni animaciniame filmuke pasakojama apie dvi jaunas moteris, kurias apgauna jų artimi žmonės. Jie merginas įtikina išvažiuoti į užsienį daugiau užsidirbti ir siekti savo svajonių, o užsienyje parduoda prostitucijai.

Šia socialine kampanija siekiama perspėti jaunas moteris iš Rytų Europos apie prekybos žmonėmis pavojų, kuris gali slypėti po pažadais rasti pelningą darbą užsienyje, praneša prie kampanijos prisidedanti organizacija „Gelbėkit vaikus“.

„Ko mes siekiame – tiesiog dar kartą atkreipti dėmesį į šitą problemą, nes ji tikrai egzistuoja, ir visai šalia mūsų. Nereikia galvoti, kad tai vyksta tik kažkur kaimuose – įvairių sluoksnių žmonės susiduria su tuo“, – BNS ketvirtadienį sakė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

„Dvi mažos mergaitės“ buvo sukurtas konsultuojantis su grupe moterų iš Albanijos, kurios tapo prekybos žmonėmis aukomis, tačiau buvo išgelbėtos projekto, skirto teikti pagalbą prekybos žmonėmis aukoms, dėka.

Filmukas platinamas 13 Rytų Europos šalių, tarp jų – ir Lietuvoje. Jis bus rodomas internetu ir per televiziją, taip pat galės būti naudojamas prevenciniam darbui su vaikais ir jaunimu.

Ketvirtadienio pavakarę filmukas bus pristatytas Jungtinės Karalystės ambasadoje Vilniuje.

„Gelbėkit vaikus“ pateikiamais duomenimis, 2011 metais Lietuvos institucijos inicijavo 21 prekybos žmonėmis nusikaltimo tyrimą, pradėjo 37 prekeivių žmonėmis baudžiamąjį persekiojimą.

VIDEO: Filmukas „Dvi mažos mergaitės“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai