Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 18 /12:39

Lietuvoje nustatyti 1935 nauji COVID-19 atvejai, didžiausi protrūkiai – ligoninėse, mirė 24 žmonės, užpildytos beveik visos gydymo vietos

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 1935 nauji koronaviruso atvejai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Šiuo metu iš viso Lietuvoje patvirtinta 38 810 COVID-19 atvejų. 9362 žmonės pasveiko, serga – 29 002. Saviizoliacijoje šiuo metu 93 429 gyventojai. Mirė dar 24 žmonės.
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr.

512 iš naujai registruotų atvejų yra Vilniaus, 372 – Kauno, 274 – Klaipėdos, 197 – Šiaulių, 150 – Panevėžio apskrityse. Dar 124 infekcijos atvejai patvirtinti Alytaus, 94 – Telšių, 91 – Marijampolės, 68 Tauragės ir 40 – Utenos apskrityse. 13 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Iš per praėjusią parą gautų 1935 teigiamų testų rezultatų 709 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 1226 teigiami testų rezultatai, iš kurių 856 epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t.y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruoti 248.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso mirė 24 žmonės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Praėjusią parą registruoti 24 atvejai, siejami su protrūkiu Respublikinės Klaipėdos ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Visi asmenys yra pacientai.

18 atvejų, registruotų praėjusią parą, siejama su protrūkiu Regioninėje Telšių ligoninėje, iš kurių 3 yra pacientai ir 15 darbuotojų.

Dar 13 koronaviruso infekcijos atvejų praėjusią parą patvirtinta Alytaus rajono Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Visi asmenys yra pacientai.

Taip pat registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kretingos rajono Salantų Pirminės sveikatos priežiūros centro Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Klaipėdos rajone veikiančiuose Viliaus Gaigalaičio globos namuose.

Be to, registruoti infekcijos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Prienų globos namuose, Kauno K.Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, Kauno klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Raseinių ligoninėje. Taip pat – Biržų ligoninėje (II vidaus ligų skyriuje), Tauragės ligoninėje, Mažeikių ligoninėje, Šilalės rajono Kvėdarnos parapijos senelių globos namuose, Telšių rajone įsikūrusiuose Dūseikių socialinės globos namuose.

Taip pat visoje Lietuvoje praėjusią parą registruota daugiau nei 200 infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiais šeimose.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Užpildytos beveik visos gydymo vietos

Medicinos įstaigos praneša, kad užpildytos beveik visos koronavirusu sergantiems ligoniams skirtos vietos.

Antradienį Santaros klinikos pranešė, kad beveik visos vietos, skirtos, koronavirusu sergantiems ligoniams, yra užpildytos. Vilniaus regione antradienį buvo užimta 94 proc. COVID-19 pacientams skirtų lovų.

„Šiandien-rytoj neįrengus 100 papildomų lovų koronavirusu užsikrėtusiųjų gydymui Vilniaus regione, naujiems pacientams pagalbos teikimas sutriks“, – antradienį teigė Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Santaros klinikose antradienį buvo gydomi 154 COVID-19 sergantys pacientai, trys iš jų – vaikai. 28 iš sergančiųjų gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Atraminėse ligoninėse, antradienio duomenimis, gydomi dar 208 pacientai: Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – 122, iš jų keturi – reanimacijoje, Alytaus S.Kudirkos ligoninėje – 43 (keturi reanimacijoje), Ukmergės ligoninėje – 27 (reanimacijoje – du), Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje – 16 pacientų.

Kauno ir Klaipėdos regionuose taip pat užimtos beveik visos ligoninių lovos COVID-19 pacientams, tvirtina už koronaviruso gydymo koordinavimą atsakingos įstaigos.

Klaipėdos Jūrininkų ligoninė BNS antradienį informavo, kad Klaipėdos universitetinėje, Klaipėdos Jūrininkų, respublikinėje Klaipėdos ligoninėse, bei Kretingos, Šilutės, Šilalės ir Tauragės rajonų ligoninėse šiuo metu iš viso gydomi 242 pacientai.

„Daugumoje ligoninių užimtos visos planuotos lovos, skirtos Covid-19 sergantiems pacientams. Ir toliau daugėjant sergančiųjų Covid-19 pacientų, bus panaudojamos rezervinės ligoninių lovos. Visose ligoninėse, kurios gydo Covid-19 sergančius pacientus, jaučiamas medicinos personalo trūkumas“, – antradienį nurodė ligoninė.

VIDEO: „Gydytojas pataria“: COVID-19 testai ir priemonės, padedančios stiprinti imunitetą

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė nurodė, kad iš maždaug 340 lovų sergantiems COVID-19, įskaitant vietas reanimacijai, antradienį buvo užimta per 300. Koronavirusu užsikrėtę pacientai, be LSMU Kauno ligoninės, gydomi Kauno klinikose, taip pat Marijampolės, Jurbarko, Prienų, Jonavos ir Kėdainių ligoninėse.

VIDEO: Aurelijus Veryga patvirtino, kad siūlys pratęsti karantiną

„Atsižvelgiant į vis augantį infekcija susirgusių skaičių ir greitą COVID-19 lovų užimtumo dinamiką, nuo praėjusio ketvirtadienio Kėdainių, Jonavos, Prienų ligoninėse šiems pacientams gydyti įsteigtos po 2 reanimacines lovas, o Marijampolės ir Jurbarko ligoninėse – po 4 COVID-19 sergančių pacientų gydymui skirtas reanimacines lovas. Taip pat Jonavos ligoninėje įsteigtos 25 terapinio profilio lovos, Prienų ligoninėje skirtos papildomos 5, o Jurbarko ligoninėje – papildomos 4 COVID-19 lovos“, – antradienį informavo Kauno ligoninė.

Kėdainiuose lovų skaičius nuo šeštadienio išplėstas dar 20-čia.

LSMU Kauno ligoninė taip pat teigia, kad vieniems medikams izoliuojantis, o kitiems grįžtant iš izoliacijos kol kas sveikatos priežiūros specialistų pajėgumų užtenka.

Visose šalies ligoninėse, antradienio duomenimis, nuo koronaviruso buvo gydomi 1369 žmonės, 107 iš jų – reanimacijoje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir premjeras Saulius Skvernelis sako, jog situacija po truputį stabilizuojasi, tačiau šiuo metu iki lapkričio 29 dienos galiojantį karantiną planuojama pratęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas