Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 03 15 /15:27

Dėl O.Šurajevo elgesio Seime – skirtingi I.Šimonytės ir V.Čmilytės-Nielsen vertinimai

Viešojoje erdvėje vis nerimstant aistroms dėl komiko Olego Šurajevo elgesio Seime ir parlamentarų reakcijų, apie tai pasisakė ir premjerė Ingrida Šimonytė, ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Premjerė detaliau komiko veiksmus komentuoti atsisakė, sakydama, kad tokios pareigos neturi. Palamento vadovė į O.Šurajevo elgesį sureagavo gan griežtai – jos teigimu, ribos buvo peržengtos.
Ingrida Šimonytė, Olegas Šurajevas, Viktorija Čmilytė-Nielsen
Ingrida Šimonytė, Olegas Šurajevas, Viktorija Čmilytė-Nielsen / BNS nuotr./15min koliažas

Antradienį platformoje „Youtube“ įdėtame O.Šurajevo vaizdo įraše iš Seimo matoma ir premjerė I.Šimonytė.

Skirtingai nei dauguma komiko kalbintų Seimo narių, sulaukusių ir nepatogių klausimų, ir užgauliojimų, Vyriausybės vadovė, išėjusi iš posėdžių salės, kritikos iš O.Šurajevo nesulaukė, jam paspaudė ranką ir nuėjo savo keliais.

Įraše taip pat buvo matyti, kaip O.Šurajevas šūkauja iš posėdžių salės balkono ir kviečia opozicijos atstovę Agnę Širinskienę, norėdamas jai padovanoti šokolado plytelę. Vėliau su kai kuriais politikais jis bendravo necenzūrine leksika.

„Triukšmauti nėra būtina“

Kaip 15min teigė Vyriausybės spaudos tarnyba, premjerė I.Šimonytė plačiau nevertina O.Šurajevo veiksmų ar parlamentarų reakcijų.

„Premjerė nemano turinti pareigą vertinti ir komentuoti komiko Olego Šurajevo veiksmus ar atskirų parlamentarų reakcijas, juolab komentuoti to, ko negalėjo matyti – premjerė savo akimis matė tik tai, kas vyko Seimo plenarinių posėdžių salės balkone“, – teigiama komentare.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

„Triukšmauti posėdžių salės balkone anaiptol nėra būtina ir pageidautina, tačiau tokių atvejų ir anksčiau yra buvę“, – priduriama jame.

Anot spaudos tarnybos, kitų incidentų Vyriausybės vadovė nematė, todėl jų vertinti negali.

„Kitų incidentų premjerė savo akimis nematė, todėl niekaip jų vertinti negali – O. Šurajevas yra suaugęs žmogus ir už savo veiksmus ir žodžius yra atsakingas pats“, – rašoma atsakyme 15min.

Kreipėsi į etikos sargus

Pasak Vyriausybės atstovų, premjerė taip pat nesekė ir politikų reakcijų, tačiau sureagavo į A.Širinskienės „paskleistą melą“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agnė Širinskienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agnė Širinskienė

A.Širinskienė, komentuodama O.Šurajevo veiksmus, buvo įvardijusi jį kaip premjerės patarėją.

Spaudos tarnybos teigimu, dėl O.Šurajevo prilyginimo premjerės patarėjui I.Šimonytė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kadangi komikas „nėra ir niekuomet nebuvo“ Vyriausybės vadovės patarėju.

Griežta Seimo vadovės reakcija

Kiek griežčiau pasisakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, anot kurios, tokie incidentai parlamente neturėtų kartotis.

„Provokacijos žanras savo esme yra aštrus, tačiau ir jam yra ribos“, – 15min sakė parlamento vadovė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Galima negerbti, nemėgti Seimo narių, tačiau pagarba institucijai, kurioje buvo priimti svarbiausi mūsų valstybei sprendimai, turi būti“, – pridūrė ji.

Dėl O.Šurajevo elgesio administracinę teiseną pradėjusi policija, jam taip pat neterminuotai apribota galimybė patekti į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius