Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Premjerė: jau šimtmetį skambanti Dainų šventė – tradicija, vienijanti lietuvius visame pasaulyje

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį dalyvavo Dainų šventės Šokių dienos renginyje „Amžių tiltais“, kuriame tarė sveikinimo žodį ir įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Ingrida Šimonytė Dainų šventėje
Ingrida Šimonytė Dainų šventėje / Laima Penek | LRV nuotr.

„Mieli Dainų šventės dalyviai, organizatoriai, svečiai, brangūs Lietuvos žmonės ir pasaulio lietuviai, atvykę iš atokiausių kampelių, nebūtų perdėta sakyti, kad ši šventė yra amžiaus renginys. Nes per visą šimtmetį, kurį gyvuoja Dainų šventė, ši tradicija yra toji, kuri tapo nepalaužiamos mūsų valios ir meilės Tėvynei simboliu, vienijančiu tautiečius visame pasaulyje.

Dainų šventė yra itin reikšminga lietuviškos tapatybės dalis, kuriama remiantis tradicijomis ir kas kartą vis naujai ją permąstant. Mes leidžiame Lietuvai skambėti, įpindami istorijos gaidas, atliepdami šiandienos rūpesčius ir duodami pažadą ateičiai. Tai visus laikotarpius susaistantis amžių tiltas, kuriuo mes visi drauge oriai žengiame“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Laima Penek | LRV nuotr./Dainų šventė
Laima Penek | LRV nuotr./Dainų šventė

Vyriausybės vadovė taip pat įteikė Užsienio reikalų ministerijos įsteigtą apdovanojimą „Aukso paukštė“, skiriamą geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui ir jo vadovui.

Šiemet jo laureatais tapo Toronto lietuvių jaunimo ansamblis „Gintaras“ ir jo vadovas Romas Jonušonis. Ansamblis įkurtas 1955 m. ir šiandien vienija 120 narių – vaikų, jaunių, jaunimo, vyresniųjų ir senjorų grupėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams