Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15

Premjerė: saugome ne abstrakčią valstybės sieną, o žmones

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo Aleksandro Barausko 81-ųjų metinių minėjimo ir paminklo atidengimo ceremonijoje. Šis pasienio policininkas buvo nužudytas 1940 m. birželio 15 d. – tai yra pirmoji sovietų okupacijos auka.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aleksandras Barauskas buvo nužudytas vien dėl to, kad, atlikdamas pareigą, saugojo savo Tėvynės sieną. Prabėgus daugiau nei aštuoniasdešimt metų, labai norėtųsi tvirtai sakyti, kad daugiau tokios tragedijos nepasikartos, kad pasaulis pasikeitė. Deja, galime skaudžiai prisiminti Medininkų žudynes, o šiandien ir vėl daug įtampos, grėsmių, nuolat girdime apie autoritarinių režimų, kuriems žmogaus gyvybė nėra vertybė, aukas“, – sakė premjerė.

Vyriausybės vadovė pabrėžė, kad labai svarbu, jog žuvusieji už laisvę mums niekada netaptų vien statistika, skaičiais, bet visada prisimintume jų vardus, tai, kad tai jie buvo mylimi ir mylintys žmonės, turėję savo unikalius gyvenimus. Kita vertus, Aleksandro Barausko žūtis šiandien mums dar kartą primena, kad saugome ne abstrakčią valstybės sieną, ne tik gyvybiškai svarbius geopolitinius interesus, bet ir savo šeimas, draugus, kaimynus. Valstybė – tai pirmiausia žmonės, bendruomenė, turinti bendrą atmintį, besidalijanti laiku, erdve ir patirtimi.

„Šiandien pagerbiame Aleksandrą Barauską, atlikusį savo pareigą ir žuvusį už Tėvynę. Tegul jo atminimas įkvepia ir padrąsina mus drąsiai ir iki galo atlikti savo pareigas“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito