Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 12

Premjero žygiai į provinciją baigėsi po rinkimų į Seimą

Premjero Algirdo Butkevičiaus noras sužinoti, kuo gyvena žmonės provincijoje, išgaravo vos pasibaigus pakartotiniams rinkimams į parlamentą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konstituciniam Teismui (KT) dėl šiurkščių pažeidimų anuliavus rinkimų į Seimą rezultatus dviejose apygardose ir mirus vienmandatėje apygardoje į parlamentą išrinktam Juliui Veselkai, kovo 3-ąją teko skelbti pakartotinius rinkimus. Jie įvyko Ukmergės, Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio vienmandatėse apygardose.

Pozicijas Seime norėjusios sustiprinti partijos aktyviai reklamavo savo kandidatus, į agitaciją įsitraukė ir socialdemokratų lyderis, Vyriausybės vadovas A.Butkevičius.

Palaikydamas Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje kandidatavusį partijos kolegą Aleksandrą Zeltinį A.Butkevičius kartu su juo važinėjo po šiuos rajonus, išklausė gyventojų bėdas.

Žurnalistams pradėjus domėtis, ar A.Butkevičius dalyvauja rinkimų agitacijoje, jis aiškino, kad šie vizitai yra darbiniai. Vyriausybės vadovas aiškino ir toliau vyksiantis pasbendrauti su žmonėmis.

„Aš dabar visą laiką penktadieniais stengsiuosi važinėti po Lietuvą. Kitą savaitę važiuosiu į Visaginą, kur uždarinėjama atominė elektrinė, šiandien dar buvau Kupiškyje, kalbėjau apie  150 mln. Lt investicijas, kurios ateina į tą rajoną“, – žurnalistams aiškino premjeras.

Tačiau pasibaigus rinkimams, kurie buvo sėkmingi premjero reklamuotam A.Zeltiniui, A.Butkevičiaus kelionės į provinciją baigėsi.

Peržvelgus Vyriausybės tinklalapyje skelbiamas premjero darbotvarkes matyti, jog susitikimams su žmonėmis po rinkimų A.Butkevičius skyrė vos vieną penktadienį – kovo 8-ąją lankėsi Marijampolėje.

A.Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė penktadienį 15min.lt tikino, kad premjeras neatsisakė planų pakeliauti po Lietuvą ir pabendrauti su žmonėmis, tačiau planus stabdo įtempta darbotvarkė.

„Jis jokiu būdu neatsisako šios idėjos, ir toliau jie (susitikimai – aut.) vyks penktadieniais, tik negaliu pasakyti, kurią konkrečiai dieną. Praėjusį penktadienį premjeras vyko į užsienį, tad neišeina kiekvieną penktadienį“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento