Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 16 /12:34

Prezidentas apie vizitą į Ukrainą: „Esu pasirengęs tai padaryti“

Vizitai Rusijos užpultoje Ukrainoje yra prasmingi, teigia prezidentas Gitanas Nausėda. Šalies vadovas sako, jog yra pasirengęs planuoti kelionę ir vykti į šią šalį.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trečiadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Ukrainos draugus ir pakvietė juos atvykti į Kyjivą. Tiesa, jis įspėjo, kad čia gali būti pavojinga.

Lietuvos šalies vadovas G.Nausėda trečiadienį per spaudos konferenciją teigė, jog yra pasirengęs vykti į Ukrainą.

„Aš tikrai matau tokių vizitų prasmę, ir manau, reikėtų tokius vizitus planuoti kartu su kitų valstybių prezidentais, ir esu pasirengęs tai padaryti“, – žurnalistams komentavo jis.

VIDEO: Prezidento Gitano Nausėdos spaudos konferencija

Prezidentas priminė, kad su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda Kyjive lankėsi dar prieš karą – „likus kelioms valandoms iki karo pradžios“.

G.Nausėda, be kita ko, pažymėjo, jog „be palaikomųjų vizitų labai svarbūs ir renginiai, kuriuose telkiama pagalba Ukrainai“.

Ukraina, pasak jo, dėkoja Lietuvai už paramą.

„Šiandien mes matome didelę prasmę telkiant viešąją nuomonę Vakaruose, telkiant politikų valią Vakaruose. Tai mums sekasi daryti tikrai – nepabijosiu šito žodžio – gana gerai.

Geriausias įvertinimas yra tas įvertinimas, kuris ateina iš pačios Ukrainos. Šiandien Ukraina dėkoja Lietuvai už tai, kad Lietuva jos nepaliko nelaimės valandoje ir Lietuva daro viską, kas yra jos galioje, kad Ukrainos balsas tarptautinėje bendruomenėje skambėtų tvirtai.

Ir svarbiausia, kad jis veiktų žmones, ir kad žmonės keistų tam tikrus mąstymo įpročius, kuriuos turėjo anksčiau“, – kalbėjo prezidentas.

Invaziją į Ukrainą pradėjusi Rusija, pasak jo, turi likti izoliuota ir apgalvoti, ką ji padarė bei kas jos laukia ateityje.

„Ko gero, patys faktai, įvykiai, karo baisumai šiandien atveria akis beveik visiems. Žinoma, tiems, kurie nenori tokių atverti, neįmanoma jų atverti.

Bet visiems sąžiningiems, doriems žmonėms tai atveria akis, ir tai yra geriausia garantija, kad mes suteiksime būtiną paramą Ukrainai, ir kita vertus, pasmerksime, bet ne tik žodžiais, bet ir realiais veiksmais, Rusiją. Izoliuosime ją tam, kad ji turėtų laiko ir galimybių apgalvoti, ką ji padarė, kur ji prasiskaičiavo ir kas jos laukia ateityje“, – dėstė G.Nausėda.

Izoliuosime ją tam, kad ji turėtų laiko ir galimybių apgalvoti, ką ji padarė, kur ji prasiskaičiavo ir kas jos laukia ateityje.

Antradienį pirmą kartą nuo karo pradžios į Ukrainą atvyko Europos politikai. Šioje šalyje lankėsi Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai, taip pat – Lietuvos deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pastarasis lankėsi Lvivo mieste ir susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.

Apie politikų vizitus daugiau – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas