Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 07 /12:21

Prezidentas K.Navicko kandidatūrą į žemės ūkio ministrus vertina palankiai, privalumas – sukaupta patirtis

Prezidentas Gitanas Nausėda palankiai vertina antrąjį konservatorių teikiamą kandidatą į žemės ūkio ministro postą, buvusį aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

„Po susitikimo prezidentas akcentavo, kad palankiai vertina šį kandidatą, neabejotinas jo privalumas yra patirtis dirbant aplinkos ministru. Prezidentas pažymėjo, kad kandidatas turi įdomių ir inovatyvių idėjų, kurios leistų keisti ir transformuoti žemės ūkį“, – spaudos konferencijoje po G. Nausėdos susitikimo su K.Navicku sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Pasak jo, prezidento ir K.Navicko prioritetai žemės ūkyje sutapo.

Pasak A.Bubnelio, susitikimo metu daugiausia dėmesio skirta mažiems ir vidutiniams, šeimos ir ekologiniams ūkiams, taip pat kaimo gyvybingumo didinimui. Be to, kalbėta apie žemės ūkio konkurencingumą ir transformaciją į aplinkai palankų bei didesnę pridėtinę vertę kuriantį sektorių.

VIDEO: Gitanas Nausėda susitiko su kandidatu į žemės ūkio ministrus Kęstučiu Navicku – komentarai

Anot jo, su K.Navicku taip pat aptarta būsima jo komanda.

Pats K.Navickas teigė dėl galimos komandos „kritinių pastabų nesulaukęs“, tačiau detaliau jos neįvardijo.

Pretendentas teigė norintis siekti takoskyros mažinimo tarp aplinkosaugos ir žemės ūkio. Anot jo, nuolatinis pokytis link geresnės aplinkos kokybės žemės ūkyje yra labai svarbu.

„Tai labai svarbu ne tik gyvajai gamtai, bet ir mums, vartotojams, siekiantiems turėti kokybišką maistą ir artimesnį socialinį santykį su žmonėmis, gyvenančiais kaime ir gaminantiems mums maistą. (...) Noriu siekti takoskyros mažinimo tarp aplinkos ir žemės ūkio, juolab iššūkiai, susiję su COVID-19 ir klimato kaita, yra bendri ir nepriklauso vienam sektoriui“, – spaudos konferencijoje sakė K.Navickas.

Jis taip pat sakė, kad neinicijuos revoliucijos dėl Europos Žaliojo kurso griežtėjančių aplinkosaugos reikalavimų žemdirbiams, tačiau skatins juos užsiimti modernesniu ūkininkavimu.

„Žemdirbiams nesiūlau ir nesiūlysiu revoliucijos šitam sektoriuje, žemės ūkis nestovi vietoje, technologijos nestovi vietoje. Yra ir šiandien ūkininkų, kurie jau ūkininkauja kitaip, naudoja modernias technologijas, tam yra numatyta nemažai lėšų iš Europos atsigavimo fondo ir manau, kad skatinant tuos ūkininkus, parodant gerus pavyzdžius, galime pasiekti evoliucijos keliu didesnį proveržį ir aplinkos sektoriuje“, – teigė kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Skatinant tuos ūkininkus, parodant gerus pavyzdžius, galime pasiekti evoliucijos keliu didesnį proveržį ir aplinkos sektoriuje.

K.Navickas – antras konservatorių pasiūlytas kandidatas į žemės ūkio ministrus, nes prieš tai pasiūlytos dabartinės Žemės ūkio ministerijos kanclerės Dalios Miniataitės kandidatūrą prezidentas G.Nausėda penktadienį atmetė.

Šalies vadovas gyrė D.Miniataitę už patirtį žemės ūkio sektoriuje, tačiau teigė iš jos tikėjęsis „ne tik veiksmų trumpuoju laikotarpiu, bet visos kadencijos laikotarpiu“, taip pat ir „žalios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimo vizijos.

K.Navickas 2016–2018 metais dirbo aplinkos ministru premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje. S. Skvernelis 2018 metų pabaigoje, motyvuodamas poreikiu „perkrauti“ ministrų kabinetą, atleido K.Navicką iš pareigų kartu su švietimo ir kultūros ministrėmis – Jurgita Petrauskiene ir Liana Ruokyte-Jonsson.

50-metis K.Navickas Vilniaus universitete baigęs Istorijos bakalaurą, Mykolo Romerio universitete – viešojo administravimo magistrą.

Beveik dešimtmetį jis dirbo ekspertu viešojoje įstaigoje „Baltijos aplinkos forumas“, vadovavo Regioninio aplinkos centro Vidurio ir Rytų Europai biurui Lietuvoje, o pastaruoju metu ėjo bendrovės „Vėjo projektai“ Plėtros ir inovacijų skyriaus pavaduotojo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas