Prezidentas mato poreikį koreguoti statutinių tarnybų vadovų skyrimo laiką

Kadenciją baigiančiai Vyriausybei trečiadienį paskyrus naujus policijos, Viešojo saugumo tarnybos (VST) bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovus prezidentas Gitanas Nausėda mato poreikį keisti skyrimo laiką.
Renatas Požėla, Agnė Bilotaitė, Gintautas Jakštas, Gitanas Nausėda
Renatas Požėla, Agnė Bilotaitė, Gintautas Jakštas, Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Galbūt yra prasmė šiek tiek koreguoti pačius paskyrimo terminus, kad nebūtų tokio akivaizdaus susisiejimo arba dirbtinio kitų politinių jėgų susiejimo atskirų pareigūnų su nueinančia politine jėga“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė šalies vadovas, paklaustas, kaip vertina paskyrimus.

„Pats principas yra negeras, kuomet nueinanti valdžia paskutinėmis savaitėmis paskiria pareigūnus. Natūraliai susidaro naujai ateinančiai valdžiai tam tikras... na, graužia nepasitikėjimo kirminas“, – sakė jis ir pridūrė, kad dėl to kyla nereikalingų diskusijų.

Kadenciją baigianti Vyriausybė trečiadienį paskyrė trijų statutinių tarnybų vadovus.

Vidaus reikalų ministerijos siūlymu į policijos generalinio komisaro pareigas paskirtas laikinasis VST vadovas Arūnas Paulauskas, o kadenciją baigiantis policijos vadas Renatas Požėla tapo PAGD direktoriumi. VST vadovaus buvęs policijos rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas.

Prezidentas teigė, jog norisi tikėti, kad paskirti pareigūnai – kvalifikuoti, bei pažymėjo tikįs, jog šie galės dirbti efektyviai visą kadenciją.

Minėtų tarnybų vadovų kadencija trunka penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento