Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Prezidentas nepalaiko siūlymo gynybą finansuoti iš savivaldybėms tenkančios GPM dalies

Prezidentas Gitanas Nausėda sako nepalaikantis Laisvės partijos siūlymo dalį papildomų lėšų gynybai surinkti perskirstant savivaldybėms tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį. 
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nemanau, kad gera idėja yra atiminėti pinigus iš savivaldybių. Gaila, kad kai kurios partijos, kurios neturi merų, būtent tokiu keliu ketina eiti“, – trečiadienį Žinių radijo laidoje „Ką rinkti?“ teigė G. Nausėda.

Pasak prezidento, pagrindiniu papildomu krašto apsaugos finansavimo šaltiniu galėtų būti padidintas pelno mokestis verslui.

„Jeigu verslininkai sutinka, tai verslo pajamos yra pagrindinis šaltinis“, – teigė šalies vadovas.

G. Nausėda tvirtino palaikantis ir skolinimąsi gynybos reikmėms.

„Nepamirškime, kad šiandien pagal skolos lygį Lietuva yra viena iš mažiausią skolą turinčių valstybių. Ir ypatingai dabartinėmis aplinkybėmis, kai gynybos išlaidos yra tiesiog egzistencinės svarbos, mes neturėtume viską suvesti vien tik į tą konkretų rodiklį – Mastrichto kriterijų“, – sakė prezidentas.

Laisvės partija trečiadienį paskelbė, kad surinkti reikiamas papildomas lėšas krašto apsaugai siūlo perskirstant savivaldybėms šiuo metu tenkančią GPM dalį, didinant akcizus ir vienu procentiniu punktu didinant pelno mokesčio tarifą.

Anot partijos, tai leis asignavimus krašto apsaugai kitąmet padidinti apie 420 mln. eurų ir taip pasiekti 3 proc. bendrojo vidaus produkto gynybos finansavimo ribą.

Apie tokią iniciatyvą valdantieji „laisviečiai“ paskelbė Finansų ministerijai rengiant projektą dėl šaltinių papildomam krašto apsaugos finansavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas