Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 20

Prezidentas Niujorke susitiko su JAV investuotojais

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį vizito Niujorke metu susitiko su investicijomis į Lietuvą besidominčia JAV įmonių grupe, trečiadienį pranešė Prezidentūra.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tai, ką mums pavyko sukurti Lietuvoje per pastaruosius dešimtmečius, galima vadinti ekonomikos stebuklu. Mūsų narystė Europos Sąjungoje – visiška sėkmės istorija. Net COVID-19 pandemijos metu mums pavyko išlaikyti stabilumą ir, kai dauguma šalių patyrė ekonomikos nuosmukį, 2020 metais mūsų BVP nekrito nei vienu procentu“, – pranešime teigė G.Nausėda.

Skelbiama, kad susitikime su potencialiais investuotojais, kurie pranešime neįvardijami, šalies vadovas teigė, kad Lietuvos ir JAV politinis artumas sukuria puikias sąlygas plėstis ekonominiam bendradarbiavimui, akcentavo įžvelgiantis daug galimybių valstybių bendradarbiavimui gyvybės mokslų, informacinių ir finansinių technologijų, kibernetinio saugumo srityse.

G.Nausėda pažymėjo, kad Lietuva aktyviai investuoja į savo saugumą ir energetinę nepriklausomybę, nuolat tobulina investicinę aplinką, verslo ir skaitmeninę infrastruktūrą.

Prezidentas JAV įmonėms taip pat pristatė Lietuvos ekonomikos pasiekimus, investicinę aplinką, sparčiai besivystančius, investicijoms ypač palankius ekonomikos sektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas