Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 15

Prezidentas ragina dalyvauti Nacionaliniame judumo iššūkyje, daugiau vaikščioti pėsčiomis

Prezidentas ragina dalyvauti Nacionaliniame judumo iššūkyje, kuris kviečia Lietuvos bendruomenes burtis ir du mėnesius judėjimą taršiomis transporto priemonėmis keisti į žingsnius bei pasivaržyti tarpusavyje.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Šiandien noriu atkreipti mūsų brangios Lietuvos dėmesį, kad pradedame judumo iššūkį, du mėnesius, per kuriuos, tikimės, kad nueisime labai daug žingsnių, prisidėsime prie žalios Lietuvos puoselėjimo ir, svarbiausia, pasirūpinsime savo sveikata“, – penktadienį žurnalistams Vilniuje sakė pėsčiomis į darbą atvykęs prezidentas.

Pirmoji Europos judumo savaitės diena bus minima šeštadienį. Kaip pranešė Prezidentūra, jos išvakarėse prezidento komanda į darbą vyko aplinkai draugiškais būdais: pėsčiomis, paspirtukais, viešuoju transportu ar dviračiais.

Pasak prezidento, ir maži pokyčiai kasdienybėje, tokie kaip vykimas į darbą pėsčiomis ar pasirenkant kitą aplinkai draugišką judėjimo būdą, gerina fizinę bei emocinę sveikatą, reikšmingai prisideda prie švaresnio oro, žalesnių miestų ir geresnės gyvenimo kokybės.

Prezidentūros pranešime nurodoma, kad prie Nacionalinio judumo iššūkio kasmet prisijungia vis daugiau dalyvių: 2021 metais iššūkyje dalyvavo 23 tūkst. dalyvių, o pernai – keturis kartus daugiau – 95 tūkstančiai. Visi kartu Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai pernai 476 kartus apėjo žemės rutulį – atliko 25 mlrd. žingsnių ir įveikė beveik 18 mln. kilometrų. Šiemet tikimasi dar didesnio aktyvumo ir rekordinio dalyvių skaičiaus.

Lietuvoje judumo iššūkis rengiamas trečią kartą, programėlėje #walk15 galima rasti septynis skirtingus iššūkius: „Miestų“, „Organizacijų“, „Mokyklų“, „Aukštųjų mokyklų“, „Bendruomenių“, „Užsienio lietuvių“ ir šiemet startuojančią „Miestelių“ kategoriją.

Lapkritį aktyviausios kiekvieno iššūkio komandos bus apdovanotos Prezidentūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas