Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas su pirmąja ponia atidarė Lietuvos ir Ukrainos karių vaikams skirtą stovyklą Palangoje

Pirmadienį Palangoje atidaryta Lietuvos Didžiosios Kunigaikštietės Birutės karininkų šeimų moterų (Birutiečių) draugijos rengiama stovykla „Mes – Lietuvai“, kurioje dalyvauja pusšimtis Lietuvos ir Ukrainos karių vaikų. Stovyklos, kuri supažindina jaunuolius su svarbiausiomis šių metų sukaktimis, įvykiais bei asmenybėmis, atidaryme dalyvavo ir šalies vadovas Gitanas Nausėda su žmona Diana, kuri yra sąjungos garbės narė, rašoma „Birutietės“ pranešime spaudai.
Stovyklos atidarymas
Stovyklos atidarymas / Organizatorių nuotr.

„Vienas iš mūsų sąjungos tikslų – ugdyti jaunimo patriotiškumą ir pareigą ginti Tėvynę, prisidėti prie Lietuvos kariuomenės vaidmens visuomenėje stiprinimo, skatinti piliečių, ypač jaunimo pagarbą ir susidomėjimą Lietuvos istorija. Vadovaujantis šiais tikslais jau kelis metus iš eilės organizuojame vasaros stovyklą – „MES – LIETUVAI“, – sako sąjungos pirmininkė Aurelija Tamošaitienė.

Stovykla skirta 10-15 metų amžiaus vaikams. Šiemet joje dalyvauja 35 karių vaikai, tarp jų penki iš mirusių karių šeimų. Savaitę prie jūros praleis ir 15 Ukrainos karių, žuvusių ar kariaujančių, šeimų vaikai, atvykę iš Charkevo ir Žitomyro sričių.

Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas
Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas

Kaip skelbia Birutietės, šių metų stovyklos tema – istorinės atminties puoselėjimas įtraukiai supažindinant su Lietuvai bei krašto apsaugos sistemai reikšmingais įvykiais.

Numatyta vaikus supažindinti su diplomatų įtaka ir tarptautinių santykių reikšme Lietuvos istorijai. Patirtimi dalinsis kadenciją baigiantis Lietuvos ambasadorius Sakartvele Andrius Kalindra, Lietuvos garbės konsulas Ukrainoje Robertas Gabulas, karinių jūrų pajėgų štabo viršinikas jūrų kpt. Tomas Skurdenis.

Stovyklos metu vaikus kasdien lydės skirtingos istorinės temos, tarp kurių – Baltijos kelias bei atgimimas; NATO ir Europos Sąjungos reikšmė Lietuvos istoriniame naratyve; Lietuvos olimpinio judėjimo indėlis Lietuvos valstybingumui. Vaikus ketinama supažindinti su Dainų šventės reikšmė Lietuvos identitetui.

Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas
Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas

Gyvaisiais tremties liudijimais ketina pasidalinti knygos „#fainiausiapasaulymočiutė: anūkė klausia apie karus ir sąžinę“ autorė Živilė Kropaitė-Basiulė.

Istorikas vaikams papasakos apie Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo svarbą ir istorijos vingius.

Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas
Organizatorių nuotr./Stovyklos atidarymas

Stovyklos dalyviai galės susipažinti su Karinėmis jūrų pajėgomis, lankysis Karo laivų flotilėje, Karinėse oro pajėgose Nemirsetoje.

Stovyklautojams numatyti protų mūšiai, patriotinių dainų pažinimas prie laužo, pokalbiai apie laisvę ir jos kainą šiandienos pasaulio kontekste, orientaciniai žaidimai šaliai svarbių įvykių temomis, žygiai, pirmosios pagalbos mokymai, muziejų lankymas, diskusijos apie Lietuvos istoriją, patriotiškumą ir pilietiškumą, įtraukios terapinės veiklos jungiančios skirtingų šalių vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi