Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 02

Prezidentas teikia M.Macijausko kandidatūrą į valstybės kontrolierius

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui Mindaugo Macijausko kandidatūrą į valstybės kontrolierius. Apie tai pranešė prezidento komunikacijos grupė.
Mindaugas Macijauskas
Mindaugas Macijauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pristatydamas savo pasirinkimą šalies vadovas pabrėžė, kad koronaviruso sukelta krizė ne tik išryškino senas valstybės valdymo problemas, bet ir iškėlė naujų reikalavimų ateityje.

„Turime dar uoliau siekti geros vadybos ir efektyvaus valstybės lėšų naudojimo – ypač sveikatos apsaugos ir švietimo srityse. Konstitucija paveda Valstybės kontrolei atlikti reikšmingą funkciją prižiūrėti, ar teisėtai valdomas ir naudojamas valstybės turtas ir kaip vykdomas valstybės biudžetas. Todėl Valstybės kontrolė turi didinti rekomendacijų kokybę, plėsti jų poveikį ir įgyvendinamumą. Įsitikinau, kad Mindaugas Macijauskas yra tinkamiausias kandidatas siekti šių tikslų“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad kokybiški auditai, kurių rekomendacijos įgyvendinamos visos valstybės mastu, yra būtina sąlyga gerovės valstybei kurti.

M.Macijauskas darbą Valstybės kontrolėje pradėjo 2002 m., per tą laiką įgijo įvairiapusę patirtį ir vadovavo reikšmingiems projektams – diegė tarptautinius audito standartus bei kokybės valdymo sistemą. Nuo 2018 m. birželio jis ėjo valstybės kontrolieriaus pavaduotojo pareigas. Nuo 2016 m. rugsėjo M.Macijauskas yra Europos investicijų banko (EIB) Audito komiteto narys.

Kandidatas į valstybės kontrolierius yra baigęs verslo administravimo ir viešojo administravimo studijas.

Valstybės kontrolierių Prezidento teikimu Seimas skiria 5 metų kadencijai. Dabartinio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kadencija baigiasi 2020 m. balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas