Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 01

Prezidentė Miuncheno saugumo konferencijoje: Lietuvos interesas – stipri ir konkurencinga ES

Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad Europai reikia stiprios ir ekonomiškai bei politiškai labiau integruotos sąjungos.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kasmet Bavarijos sostinėje Miunchene vykstanti konferencija yra viena didžiausių ir svarbiausių konferencijų pasaulyje, kurioje gimsta globalūs sprendimai ir formuojamos pagrindinės užsienio bei gynybos politikos tendencijos.

Lietuvos vadovė kartu su Pasaulio banko prezidentu Robertu Zoellicku, Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schauble, vienu iš „Deutsche Bank“ vadovų Anshu Jainu, Ispanijos užsienio reikalų ministru Jose Gracia-Margallo ir žymiais ekonomikos bei politikos ekspertais dalyvavo konferencijos atidarymo diskusijoje apie ES ateitį ir patiriamus ekonominius sunkumus.
 
Pasisakydama diskusijoje, prezidentė pabrėžė, kad ES turi daug priemonių problemoms spręsti, tačiau pritrūksta politinės valios jas įgyvendinti. Pasak šalies vadovės, nereikėtų kaltinti Europos Sąjungos, patiems nepadarius namų darbų.
 
„Europos žmonėms reikia stiprios ir stabilios Europos Sąjungos. Būtini greiti ir efektyvūs sprendimai. Lietuva ir kitos 26 narės bus ekonomiškai ir politiškai saugesnės vieningoje ir labiau integruotoje Europoje“, – sakė Prezidentė.
 
Pasak šalies vadovės, šių metų antroje pusėje Lietuva pirmoji iš Baltijos šalių pirmininkaus ES Tarybai. Mūsų indėlis bus itin svarbus sprendžiant ES ekonomines problemas ir įgyvendinant krizių prevencines priemones.
 
Miuncheno saugumo konferencijoje taip pat diskutuojama euroatlantinės gynybos, energetikos geopolitikos, kibernetinio saugumo klausimais, bus aptariama padėtis Malyje, Sirijoje ir Irane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas