Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Prezidentė nepritaria „Sodros“ įmokų didinimui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepritaria „Sodros“ įmokų didinimui, numatytam pagal Nacionalį susitarimą, abejoja ir kai kuriomis kitomis priemonėmis.
Vilniuje susirinkę Lietuvos diplomatai sprendžia, kaip susiveržti diržus mažėjant Užsienio reikalų ministerijos finansavimui.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip po prezidentės ir premjero Andriaus Kubiliaus susitikimo žurnalistams pranešė prezidentės atstovas Linas Balsys. Pasak jo, valstybės vadovė taip pat siūlo dalį „Sodros“ deficito, siekiančio apie 2,5 mlrd. Lt, perkelti ant valstybės biudžeto pečių.

A.Kubilius po prezidentės išsakytos kritikos tikino, kad dėl „Sodros“ įmokų didinimo bus dar  konsultuojamasi su socialiniais partneriais, ir žiniasklaidai priminė, kad tiek smulkiajam, tiek stambiajam verslui atstovaujančios organizacijos pritaria laikinam šio mokesčio didinimui 2 procentais.

Jis žadėjo, kad „Sodros“ deficito problema bus sprendžiama ne tik išmokų mažinimo ar įmokų didinimo, bet ir skolinimosi būdu.

„Norėtųsi, kad balansas, kiek problemos yra sprendžiamas dabartinių pensininkų sąskaita, mažinant pensijas, kiek problemos sprendžiamos dabartinių mokesčių mokėtojų sąskaita, didinant vieną ar kitą mokestį, kiek tos problemos sprendžiamos ateities kartų sąskaita – kad tas balansas būtų pagrįstas sveiku protu“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas