Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 01

Prezidentė paskyrė naujus valstybės kontrolieriaus pavaduotojus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė naujus valstybės kontrolieriaus pavaduotojus, jais tapo Živilė Simonaitytė, Audrius Misevičius ir Mindaugas Macijauskas.
Mindaugas Macijauskas
Mindaugas Macijauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip pat pasibaigus kadencijai atleisti ligšioliniai valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio pavaduotojai Nijolė Mickuvienė, Arūnas Keraminas ir Daiva Bakutienė.

Naujoji pavaduotoja Ž.Simonaitytė yra socialinių mokslų daktarė, Valstybės kontrolėje dirba nuo 2008 metų. Ji šiuo metu yra Valdymo audito departamento direktorė.

Socialinių mokslų daktaras A.Misevičius nuo 2017 metų ėjo Valstybės kontrolės vyriausiojo konsultanto pareigas, jis ilgus metus dirbo Lietuvos banko valdyboje, buvo jos pirmininko pavaduotoju, taip pat patarinėjo buvusiam premjerui Algirdui Butkevičiui.

M.Macijauskas yra viešojo valdymo magistras, Valstybės kontrolėje dirba nuo 2002 metų, šiuo metu yra Audito plėtros departamento direktorius.

Prezidentė prisiekusiems naujiesiems valstybės kontrolieriaus pavaduotojams palinkėjo stiprinti institucijos ekspertinius gebėjimus, jos nepriklausomumą ir objektyvumą.

Valstybės kontrolieriaus pavaduotojus į pareigas penkerių metų kadencijai skiria prezidentas valstybės kontrolieriaus teikimu. Jie gali būti skiriami ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas