Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 15

Prezidentė pirmą kartą vyksta valstybinio vizito į Indoneziją

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė tęsia vizitą Pietryčių Azijoje ir išvyks į Indoneziją. Tai pirmasis istorijoje valstybinis vizitas į šią Respubliką, kur šalies vadovė susitiks su Indonezijos Prezidentu Joko Widodo ir Parlamento Pirmininku Setya Novanto, nurodoma spaudai išplatintame pranešime.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo daugiavaikes motinas
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau nei 250 mln. gyventojų turinti Indonezija yra didžiausia ekonomika Pietryčių Azijoje ir priklauso G-20 valstybių grupei. Todėl Prezidentės susitikimuose itin daug dėmesio bus skiriama Lietuvos ir Indonezijos ekonominių santykių plėtrai.

Vizito metu planuojama pasirašyti susitarimus dėl bendradarbiavimo energetikos, transporto srityse. Taip pat bus aptartas bendradarbiavimas žemės ūkio, turizmo, mokslo ir inovacijų sektoriuose, prekybos ryšių stiprinimas.

Lietuvos verslui, siekiančiam eksportuoti pieno ir mėsos produktus, saulės baterijas ir kitus gaminius, tai atvers naujų galimybių įsitvirtinti šioje sparčiai augančioje rinkoje. Šalies vadovės vizito metu Indonezijos sostinėje Džakartoje taip pat vyks pirmasis dvišalis energetikos forumas, kuriame bus keičiamasi patirtimi vystant SGD terminalų veiklą, aptariamos galimybės bendradarbiauti atsinaujinančios energetikos srityje.

Indonezija yra 4-a didžiausia suskystintųjų gamtinių dujų eksportuotoja pasaulyje. Su Indonezijos vadovais Prezidentė taip pat aptars ES ir Indonezijos bendradarbiavimą bei iššūkius globaliam saugumui.

Prezidentės vadovaujamoje delegacijoje į Indoneziją taip pat vyksta energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir žemės ūkio viceministras Rolandas Taraškevičius. Per vizitą Pietryčių Azijoje šalies vadovė Tailande susitiko su šios šalies Princese Maha Chakri Sirindhorn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento