Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10

Prezidentės patarėjas apie korupcijos atvejį Utenoje: susiduriame su įsisenėjusiu požiūriu

Įtarimai korupcija premjero Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovei ir Utenos merui socialdemokratui yra įsisenėjusio požiūrio į piktnaudžiavimą tarnyba rezultatas, sako prezidentės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaras Sarapinas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sakyčiau, kad čia susiduriame su įsisenėjusiu požiūriu į tas nomenklatūrines privilegijas, nepotizmą, piktnaudžiavimą tarnyba“, – antradienį Žinių radijui sakė patarėjas.

Jis teigė, kad dalis politikų Lietuvoje panašių atvejų nelaiko korupcijos apraiškomis, nes tie politikai, V.Sarapino manymu, korupciją supranta „tik kaip tiesioginio kyšio davimą ar ėmimą“.

Prezidentės patarėjas pridūrė, kad tokiems atvejams „negali būti jokio pasiteisinimo“ ir kad „nereikia pykti ir kerštauti už viešumon ištrauktus faktus“.

„Reikia ieškoti įsišaknijusių problemų priežasčių ir jas bandyti šalinti“, – sakė V.Sarapinas.

Patarėjas teigė, kad Prezidentūra rengia antikorupcinių sprendimų pasiūlymų paketą ir pateiks jį Seimui.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė, kad pastarojo meto skandalai supantys socialdemokratų partiją ir „net prie premjero aplinkos priartėjęs korupcijos šešėlis menkina žmonių pasitikėjimą šalies politine sistema“.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato Alvydo Katino kyšininkavimo. Jis įtariamas iš bendrovės iš „Utenos melioracija“ reikalavęs kyšio Džuljetos Žiugždienės naudai – kad įmonė neva nemokamai suremontuotų premjero sekretoriato vadovės namą Utenos rajone.

Įtarimai dėl korupcijos pateikti A.Katinui ir D.Žiugždienei. Pastaroji praėjusią savaitę atsistatydino iš premjero sekretoriato vadovės pareigų. A.Katinas teismo sprendimu dviem mėnesiams nušalintas nuo mero pareigų. Jis neigia savo kaltę ir apskundė nušalinimą aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito