Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2021 11 11 /12:39

Prezidentūra: atmetęs veto dėl testų Seimas prisiima atsakomybę už rizikas

Atmetęs veto dėl mokamų testų Seimas prisiima atsakomybę už šio sprendimo pasekmes, ketvirtadienį pareiškė Prezidentūra, taip pat sukritikavusi valdančiuosius dėl prioritetų ir politinių ambicijų prioritetizavimo atmetant kitus veto.
Mobilusis Covid-19 testavimo punktas Vilniuje
Mobilusis COVID-19 testavimo punktas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas prezidentas vetavo dėl jų keliamų epidemiologinių rizikų. Didesnės profilaktinio testavimo apimtys ir platesnis testavimo prieinamumas yra labai svarbūs veiksniai, kurie gali apsaugoti nuo viruso plitimo ir pasiskiepijusius, ir nepasiskiepijusius žmones“, – rašoma BNS pateiktame Prezidentūros komentare.

„Prezidentas gerbia Seimo sprendimą prisiimti atsakomybę už rizikas, kurias šis sprendimas kelia“, – teigiama jame.

O veto dėl aplinkosaugos atmetimas, pasak Prezidentūros, parodo valdančiųjų prioritetus.

„Tai, kad aplinkos apsaugos ministras Simonas Gentvilas metė pasaulinę klimato kaitos konferenciją tam, kad įteisintų jam pavaldžių institucijų nereagavimą į žmonių pranešimus apie gamtai daromą žalą, kaip ir tai, kad balsavimai dėl veto buvo derinami su balsavimu dėl bausmių už disponavimą narkotinėmis medžiagomis sušvelninimu, rodo šios valdančiosios koalicijos prioritetus“, – teigiama komentare.

Jame Prezidentūra reiškia apgailestavimą, kad „valdančioji dauguma šį kartą asmenines politines ambicijas iškėlė aukščiau gamtosaugos ir vieningos užsienio politikos principų“.

„Ne prezidentas, o Lietuvos žmonės vertins kiekvieną atvejį, pavyzdžiui, kai bus atsisakoma reaguoti į pranešimus apie gamtai daromą žalą, kai egzotinėse valstybėse bus steigiamos Seimo atstovybės“, – teigiama komentare.

VIDEO: Komentarai iš Seimo – valdantieji atmetė prezidento veto

Seimas ketvirtadienį atmetė tris prezidento veto: dėl mokamų testų nevakcinuotiems darbuotojams, dėl Seimo atstovo ES pareigybės steigimo ir prievolės aplinkosaugininkams reaguoti į visus pranešimus apie galimus pažeidimus.

Seimas ketvirtadienį taip pat sprendžia dėl pataisų, kad baudžiamoji atsakomybė už nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimą ir turėjimą neturėtų būti taikoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius