Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 04

Prezidentūra nustebino: oficialiame prezidento puslapyje paskelbė Dianos Nausėdienės pyrago receptą

Švenčiant Velykas prezidento komunikacijos grupė nustebino pranešimu – oficialiame prezidentūros puslapyje pasidalijo pirmosios ponios Dianos Nausėdienės pyrago receptu. Viešųjų ryšių ekspertas Arijus Katauskas 15min teigė, kad be papildomo paaiškinimo, kodėl tai yra daroma, šis veiksmas atrodo keistai.
Diana Nausėdienė
Diana Nausėdienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Su Šventomis Velykomis! Žurnalistų paprašyta šių Velykų išvakarėse p. Diana Nausėdienė pasidalino tradicinio Velykų pyrago receptu, kuris kartas nuo karto atsiranda ant prezidento šeimos stalo“, – rašoma šeštadienio vakarą prezidentūros puslapyje paskelbtame pranešime.

Kaip gaminti D.Nausėdienės mėgstamą pyragą, galite perskaityti čia.

Pranešimą pasirašė komunikacijos grupė.

15min nuotr./Prezidentūros pranešimo fragmentas
15min nuotr./Prezidentūros pranešimo fragmentas

Ar vertėjo receptą talpinti oficialiame prezidento puslapyje, o gal tam būtų pakakę socialinių tinklų?

Viešųjų ryšių ekspertas A.Katauskas 15min teigė, kad klausimų dėl šio recepto kyla vien dėl to, kad nėra tradicijos prezidentūrai skelbti tokius dalykus.

Jei mes tradiciškai matytume tokius dalykus, atrodytų, kad normalu.

„Jei mes tradiciškai matytume tokius dalykus, atrodytų, kad normalu. Gal aš klystu ir buvo kokių nors receptų Kalėdoms? Bent jau aš tokių nemačiau. Dabar pirmoji ponia įdeda receptą, kyla klausimas, kodėl į puslapį, o ne savo aplinkoje“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo teigimu, panašių dalykų pažvelgę į pirmąsias ponias galime pamatyti ir užsienyje.

„Pats veiksmas gal ir yra visai fainas, gal nieko tokio. Bet kai jis nutinka iš oro, ar lyg netyčia, trūksta paaiškinimo“, – teigė pašnekovas.

Tad šiuo konkrečiu atveju, anot viešųjų ryšių eksperto, pritrūko paaiškinimo, kodėl tai yra daroma ir jį pirmoji pora galėjo pateikti, pavyzdžiui, socialiniuose tinkluose.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Komunikacijos specialistas - Arijus Katauskas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Komunikacijos specialistas - Arijus Katauskas

„Turėtų būti kažkoks paaiškinimas, pavyzdžiui: atsiranda tradicija, dabar mes tai matysime. Be to dalyko atrodo keistai – kas čia dabar vyksta? Suprasiu, jei pradėsime tai matyti dažniau. Tačiau dabar tai nutinka netikėtai – atsiranda puslapyje Velykų pyrago receptas ir nėra paaiškinimo, kodėl dabar prezidento žmona oficialiame valstybiniame puslapyje įdeda receptą“, – teigė ekspertas.

Jam užkliuvo ir tai, kad pats pranešimas su receptu pateiktas pernelyg biurokratiškai.

„Truputėlį to oficialumo, biurokratiškumo įkalta į dalyką, kuris softas (lengvas turinys – aut.). Su šypsena galima tai įdėti“, – teigė ekspertas.

Jis priminė, kad Dalia Grybauskaitė mėgdavo skelbti nuotraukas su gėlėmis.

Kadenciją baigusi prezidentė kartais skelbdavo nuotraukas su jos pačios marinuotais grybais – tačiau tai ji darė tik savo feisbuko paskyroje.

Toks veiksmas gali būti fainas. Bet kai jis be paaiškinimo prieš tai ir be paaiškinimo po to, tai ir atrodo, kaip receptas, įdėtas į prezidento puslapį.

„Toks veiksmas gali būti fainas. Bet kai jis be paaiškinimo prieš tai ir be paaiškinimo po to, tai ir atrodo, kaip receptas, įdėtas į prezidento puslapį“, – įsitikinęs A.Katauskas.

Apibendrindamas pašnekovas pabrėžė, kad jei viskas dorai paaiškinama, žmonėms klausimų nekyla, tačiau šiuo konkrečiu atveju jų – labai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas