Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 09

G.Nausėdai delsiant panaikinti sutartį su Baltarusija, M.Maldeikis prašo VSD išslaptinti dalį pranešėjo komisijos išvadų

Konservatorius Matas Maldeikis prašo Valstybės saugumo departamento (VSD) išslaptinti dalį vadinamosios VSD pranešėjo komisijos išvadų, susijusių su baltarusiškomis trąšomis. Politikas teigia šio žingsnio ėmęsis paaiškėjus, kad Prezidentūroje įstrigo sprendimas atsisakyti sutarčių su Rusija ir Baltarusija dėl investicijų skatinimo ir jų apsaugos.
Matas Maldeikis
Matas Maldeikis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

M.Maldeikis tvirtino tokį prašymą VSD išsiuntęs pirmadienį, LRT naujienų portalui pranešus, jog prezidentas Gitanas Nausėda nuo gegužės mėnesio nepateikia Seimui sprendimo denonsuoti minėtų sutarčių, nors kiti susitarimai su Rusija ir Baltarusija buvo atšaukti be didesnių kliūčių.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda

Vis dėlto Prezidentūra 15min informavo, kad sprendimai Seimui bus teikiami dar rudens sesijoje.

„Kaip ir planuota, Prezidentas pateiks šias tarptautines sutartis denonsuoti Seimo rudens sesijai“, – komentare nurodė Prezidentūra.

Tuo metu M.Maldeikis, kaip ir kai kurie kiti konservatoriai, prezidento delsimą sieja su pranešėjo komisijos išvadų teiginiais, jog G.Nausėda yra pažeidžiamas dėl buvusių jo patarėjų ryšių su baltarusiškų trąšų verslo atstovais.

Prašo išslaptinti tik dalį medžiagos

„Šiandien atsirado naujiena apie tai, kad Prezidento institucija neateina į Seimą nutraukti sutarčių su Baltarusija, Rusija. Mano, kaip dirbusio pranešėjo komisijoje, įspūdžiu tai yra susijusi informacija, nes bent jau toje dalyje, kurioje kalbama apie trąšas, man tai labai rezonuoja su ta visa informacija, kuri buvo išgirsta pranešėjo komisijoje“, – pabrėžė M.Maldeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?