Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 08

Prie Seimo – flashmobas, palaikantis naują Darbo kodeksą

Penktadienio rytą prie Seimo rūmų bendruomenės „Dirbanti Lietuva“ nariai surengė flashmobą, kurio metu buvo palaikomas naujas Darbo kodeksas.

Apie 8 val. ryto prie trečiųjų Seimo rūmų susirinko grupė žmonių, nešinų dėžėmis senųjų Darbo kodeksų. Prie pat įėjimo į rūmus buvo pastatyta dėžė su užrašu „Norime naujo“, į kurią buvo metami lauk visi turimi senojo kodekso egzemplioriai.

Neilgai trukus iš pastato išėjo apsaugos darbuotojas ir paprašė dėžę patraukti bent 75 metrus nuo rūmų. Flashmobo dalyviai persikėlė ant laiptų, kur ir toliau tęsė savo akciją.

Kaip teigė vienas iš flashmobo organizatorių Lukas Savickas, šia akcija buvo reiškiama parama naujajam Darbo kodeksui ir taip mėginama parodyti, kad Lietuvai reikalingi nauji, modernūs darbo santykiai.

„Tikslas yra pasakyti, kad Lietuvoje pasikeitė darbo rinka, darbuotojai, darbo kultūra, ir tam reikia naujo Darbo kodekso. Kodeksui vėl grįžus atgal į Seimą mes matome, kad vis dėlto tai yra galimybė dar kartą leisti išgirsti jaunosios kartos balsą. Manome, kad per tuos trejus metus diskusijų ir darbo tikrai pavyko priimti kodeksą, kuris atitinka šiandieninius modernius darbo santykius. Dabar reikėtų jam leisti įsigalioti, pasižiūrėti, ar bus tam tikrų spragų, kurios neveiktų. Esant tokiam atvejui, be abejo, reikėtų visa tai tobulinti“, – aiškino L. Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas