Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 24

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas – kontaktinė institucija

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam nutarimo projektui, reglamentuojančiam, kad šalies kontaktinė institucija kreipiantis dėl pagalbos į užsienio valstybes ar tarptautines organizacijas ekstremalių situacijų, ekstremalių įvykių atvejais, kai šalies išteklių ar pajėgų likviduoti jų padarinius nepakanka arba jų neturima, yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui patikėta organizuoti, koordinuoti žmonių paieškos ir gelbėjimo, taip pat teršimo incidentų likvidavimo darbus jūroje ir jiems vadovauti. Siekiant užtikrinti operatyvią pagalbą nukentėjusiesiems jūroje, numatyta galimybė šiam centrui vykdant žmonių paieškos ir gelbėjimo bei teršimo incidentų likvidavimo darbus pagalbos kreiptis tiesiogiai, teigiama Vyriausybės išplatintame pranešime.

Šios Vyriausybės nutarimo nuostatos garantuos lanksčią, operatyviai reaguojančią į pokyčius kreipimosi pagalbos į užsienio valstybes ar tarptautines organizacijas sistemą. Be to, sutrumpės reagavimo į ekstremalias situacijas, ekstremalius įvykius, jų padarinių šalinimo laikas, apie ekstremalią situaciją bus laiku informuoti gyventojai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito