Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Priklausomybės ligų centro Panevėžio filialo laukia didysis kraustymasis

Respublikinio priklausomybės ligų centro Panevėžio filialas jau planuoja kraustynes. Pasinaudodama Europos Sąjungos investicijomis, įstaiga turėtų susiremontuoti ir išsikelti į kitas patalpas. Tos naujos patalpos bus įrengtos Tinklų g. 8 esančiame pastate. Beje, dabar šis pastatas yra gerokai apleistas.
Priklausomybės ligų centras
Priklausomybės ligų centras / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Įsikels negreitai

Priklausomybės ligų centro Panevėžio filialo vadovas Darius Mačiulis naujienų portalu JP patvirtino, kad jiems yra paskirtas pastatas Tinklų gatvėje.

„Tačiau į jį įsikelsime gal po poros metų. Pastatą būtina remontuoti. Yra gautas finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, bet praeis nemažai laiko, kol pastatas bus suremontuotas. Statinys nuniokotas, nes jis jau kurį laiką nenaudojamas. Anksčiau čia buvo dirbo kriminalistai, o prieš juos – antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, – aiškino D.Mačiulis.

Rekonstrukcija būtina

Pasak Priklausomybės ligų centro vadovo, artimiausi darbai – parengti techninius projektus.

„Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki balandžio 6 dienos. Jeigu jie bus patvirtinti, bus galima skelbti viešąjį konkursą rangos darbams. Galima planuoti, kad rangos darbai prasidės rudenį. Tačiau pastato, kuris atrodo siaubingai, rekonstrukcija užsitęs iki 2022 metų pabaigos, o įsikelsime į jį tik 2023 metais“, – prognozavo D.Mačiulis.

Susidarė eilė

Priklausomybės ligų centro Panevėžio filialo vadovas pasakojo, kad per metus ambulatoriškai suteikia paslaugas per 2 tūkst. pacientų.

„Stacionare gydosi apie 800 pacientų. Iki COVID-19, stacionare gydėsi daugiau pacientų. Pandemija stabdo paslaugų teikimą, bet nieko pakeisti negalime. Profilaktoriume yra 24 lovos ir šiai dienai guli 21 pacientas. Beje, nustebino, kad laukiančiųjų pacientų į stacionarą praėjusią savaitę buvo 21 žmogus. Dar stebina, kad pandemijos metu žmonės pradėjo vartoti daugiau alkoholio ir į Priklausomybės ligų centrą kreipiasi po ilgalaikio vartojimo. Be to, atvažiuoja ir būdami neblaivūs, o tokių pacientų priimti negalime“, – aiškino D.Mačiulis ir pasidžiaugė, kad darbams labiausiai trukdė pirmoji pandemijos banga, o antrajai buvo pasiruošta geriau – įstaigos darbuotojai prisitaikė.

Nusipirko panevėžiečiai

Priminsime, kad dar 2019 metais statinius Elektronikos gatvėje, kur dar veikia Priklausomybės ligų centras, nusipirko didmenine prekyba elektronikos komponentais bei įranga Rusijos ir Baltarusijos automobilių bei elektronikos pramonei užsiimanti įmonė „Anaris“. Ketverius metus gyvuojančiai bendrovei vadovauja Andrius Zigmantas.

A.Zigmantas yra užsiminęs, kad daugiau nei 4 tūkst. kv. m ploto pastatas ant Ekrano marių kranto galėtų tarnauti paslaugų sektoriuje. Visgi, pasak verslininko, tai nebus nei viešbutis, nei gydymo įstaiga, nors būtent tokia iki šiol buvo įregistruota statinio paskirtis.

Šis pirkinys kartu su žemės sklypu kainavo per 260 tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas