Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 13

Privati klinika nuskaičiavo sveikatos draudimo pinigus, nors pacientė turėjo siuntimą: „Ar teisėta, kad apšvarina klientą?“

Vilniuje gyvenanti Giedrė (vardas pakeistas, redakcijai vardas ir pavardė žinomi) sako, kad privati medicinos klinika, į kurią ji kreipėsi, nuo jos draudimo nuskaičiavo 120 eurų, nepaisant to, kad moteris turėjo šeimos gydytojo siuntimą. To klinika daryti negalėjo, nes turi sutartį su teritorine ligonių kasa.
Vizitas pas gydytoją
Vizitas pas gydytoją / 123RF.com nuotr.

„Taip išeitų, kad už paslaugą buvo sumokėta du kartus. Situacija išsisprendė tik tada, kai pati kreipiausi į Valstybinę ligonių kasą“, – teigė Giedrė.

Kreipėsi su gydytojo siuntimu

Į „Northway“ medicinos centro kliniką Vilniuje Giedrė kreipėsi maždaug prieš pusantros savaitės, turėdama šeimos gydytojo siuntimą. Papildomai moteris turi ir darbe suteiktą privatų sveikatos draudimą.

Tačiau vilnietė sako žinojusi, kad šį kartą iš jo lėšų mokėti nereikės – klinika yra sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa.

„Man reikėjo LOR ir okulisto konsultacijos. Nuėjau pas otorinolaringologą (LOR), gydytojui pasakiau, kad esu su siuntimu.

Tačiau po konsultacijos vis tiek gavau lapelį, su kuriuo turėjau eiti į kasą. Kasoje dar kartą pakartojau, kad turiu siuntimą. Nepaisant to, nuo mano draudimo buvo nuskaičiuota 120 eurų“, – pasakojo Giedrė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./E. sveikata
Arno Strumilos / 15min nuotr./E. sveikata

Paprašė paaiškinti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas