Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 24

Proga prisiminti meškutę Nidą

Klaipėdos dailės parodų rūmai įsijungė į vaikų kultūros dienas ir sekmadienį kviečia į Petro Abukevičiaus filmų peržiūrą.
Temos: 3 Dailė Paroda Nida

Tai puiki proga prisiminti arba susipažinti su 1976-1978-ais metais sukurta dokumentine-vaidybine istorija apie cirko meškutės Nidos nuotykius unikaliuose Lietuvos gamtos kampeliuose.

Šios istorijos kūrėjas P.Abukevičius – garsus kino režisierius, operatorius, filmų apie gamtą kūrėjas. Šis žmogus šventai tikėjo savo profesija, mylėjo visus sutvėrimus, stengėsi juos apsaugoti ir atskleisti unikalų grožį. Savo filmais šis kūrėjas ugdė jaunimą, keitė jų nuostatas, formavo požiūrį į gyvūnijos pasaulį. P.Abukevičius turėjo ištvermės, kuri padėdavo įveikti didžiausius sunkumus filmavimo metu ir talentą, kuris net ir dirbant su sovietine filmavimo technika, sugebėjo užkariauti pasaulį.

Cirko meškutė Nida P.Abukevičių įkvėpė sukurti 13-os filmų serialą, kurį matė 120 pasaulio šalių žiūrovai. Keliaudama po unikalius Lietuvos gamtos kampelius meškutė sutinka įvairius gyvūnus, juos gelbėja, gina, su jais draugauja, stebi.

Dailės parodų rūmuose vyksiančioje filmų peržiūroje dalyvaus ir filmų programą bei jų autorių pristatys aktorius ir režisierius Ramūnas Abukevičius, kuris kino aktoriaus karjerą pradėjo būtent 1976 metais savo tėvo P.Abukevičiaus režisuotame 13-os serijų vaidybiniame filme apie gamtą ,,Meškutės Nidos nuotykiai“. Čia jis sukūrė Kino operatoriaus vaidmenį.

Į valandos trukmės filmų programą įtraukti ir kiti filmukai: „Berniukas ir Kranklys“, „Vilkiukai“. Filmų tematika patraukli ir aktuali įvairaus amžiaus auditorijai, tad klaipėdiečiai kviečiami kartu su visa šeima atvykti į Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3, 3a) pristatomą archyvinių Lietuvos filmų popietę.

P.Abukevičiaus filmų peržiūrą vyks sekmadienį, 15 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas