Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prokuratūra apie Leonido Volkovo užpuolimą: visuomenė bus informuota, kai tik bus įmanoma

Trečiadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Vilniaus apygardos prokuratūra paskelbė bendrą pranešimą dėl tyrimo, susijusio su Rusijos opozicijos veikėjo Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje.
Leonidas Volkovas
Leonidas Volkovas, įkalčių ieškojusios pajėgos netrukus po nusikaltimo. / 15min montažas

Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu apkaltintas Izraelyje gyvenantis rusų kilmės milijardierius, taip pat opozicijos veikėjas Leonidas Nevzlinas parašė pareiškimą Lietuvos kriminalinei policijai, atliekančiai tyrimą dėl šio įvykio.

L.Nevzlinas teigia, kad tai – advokato, kuris tyrime įvardijamas, kaip galimas užpuolimo organizatorius, provokacija. Lietuvos teisėsauga jau anksčiau buvo patvirtinusi, jog gavo šį pareiškimą, o dabar bendru Kriminalinės policijos bei prokuratūros pareiškimu pozicija paaiškinta kiek plačiau. Tiesa, be detalių atskleidimo, motyvuojant aktyviai tebevykstančiu ikiteisminiu tyrimu.

Suprasti akimirksniu

  • Ilgai buvo manyta, kad 2024 m. kovą Vilniuje įvykdytas išpuolis prieš A.Navalno bendražygį Leonidą Volkovą buvo užsakytas Kremliaus.
  • Tačiau neseniai A.Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) komanda publikavo tyrimą, kuriame skelbiama, kad iš tiesų užsakovas buvo kitas rusų opozicionerius, emigracijoje gyvenantis Leonidas Nevzlinas. Pastarasis neigia bet kokias sąsajas su užpuolimu.

Sulaukė daugybės paklausimų

Bendrame pranešime tikinama, kad pastaruoju metu gauta daug paklausimų dėl L.Volkovo užpuolimo ikiteisminio tyrimo eigos ir rezultatų.

Teisėsaugos institucijos informuoja, kad ikiteisminį tyrimą dėl L.Volkovo sveikatos sutrikdymo dėl jo įsitikinimų ir (ar) pažiūrų atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kaip buvo skelbta anksčiau, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, glaudžiai bendradarbiaudami su Lenkijos Respublikos centrinio tyrimo biuro (Centralne Biuro Śledcze Policji, CBŚP) pareigūnais ir Lenkijos Respublikos prokurorais, sulaikė asmenis, įtariamus Rusijos Federacijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu ir sumušimu.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Prie Leonido Volkovo namų dirba policijos pareigūnai
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Prie Leonido Volkovo namų dirba policijos pareigūnai

Sulaikymo operacija atlikta balandžio 3 d. Varšuvos mieste, Lenkijos Respublikoje. Pagal Lietuvos Respublikos išduotą Europos arešto orderį sulaikyti du Lenkijos Respublikos piliečiai, kurie įtariami š. m. kovo 12 d. užpuolę Leonidą Volkovą ir jį sumušę.

„Tiriamos visos įmanomos versijos“

Ikiteisminio tyrimo metu tiriamos visos įmanomos nusikaltimo padarymo, jo organizavimo versijos bei motyvai.

Visuomenė ir žiniasklaidos atstovai bus informuoti apie tyrimo rezultatus kai tik bus įmanoma tai padaryti nepakenkiant ikiteisminio tyrimo sėkmei.

Atsižvelgiant į tai, kad ikiteisminis tyrimas yra aktyvioje stadijoje, šioje tyrimo stadijoje papildoma informacija neteikiama.

„Suprasdami susidomėjimą rezonansiniais įvykiais ir nusikaltimais bei jų tyrimo rezultatais informuojame, kad visuomenė ir žiniasklaidos atstovai bus informuoti apie tyrimo rezultatus kai tik bus įmanoma tai padaryti nepakenkiant ikiteisminio tyrimo sėkmei ir baudžiamajam asmenų persekiojimui“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas