Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimos seksualinės prievartos prieš pareigūnę

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė nutraukusi pernai rugpjūčio pabaigoje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimos seksualinės prievartos prieš pareigūnę.
Kelių policijos vykdoma greičio kontrolė
Kelių policijos vykdoma greičio kontrolė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Išnaudojus visas ikiteisminio tyrimo metu turėtas galimybes nustatyti faktines įvykių aplinkybes ir įvertinus surinktų duomenų visumą, prokuroro nutarimu ikiteisminis tyrimas nutrauktas konstatavus, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta“, – pranešė Generalinė prokuratūra.

Pranešime pažymima kad siekiant užtikrinti su ikiteisminiu tyrimu susijusio asmens privataus gyvenimo apsaugą jokia išsamesnė informacija neteiktina.

Tyrimas buvo pradėtas 2023 metų rugpjūčio pabaigoje po to, kai viešai buvo pranešta apie galimai prieš policijos pareigūnę įvykdytą nusikalstamą veiką.

Tyrimas buvo pradėtas Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui praėjusių metų rugpjūtį feisbuke paskelbus apie galimai policijos mokymų metu išprievartautą pareigūnę.

Generalinė prokuratūra tuomet paskelbė, kad aiškinantis informaciją dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę vasarą vykusiuose policijos mokymuose, pradėtas tyrimas, bet dėl ankstesnių galimų seksualinio pobūdžio nusikaltimų.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tuomet teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę vyksta ne dėl 2023 metais nutikusio įvykio. Tiek jis, tiek Lietuvos kriminalinės policijos biuras paneigė R.Žemaitaičio feisbuke paskelbtą informaciją apie galimai policijos mokymų metu išprievartautą pareigūnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas