Sportas gyvai

Prokuratūra perdavė teismui ieškinį dėl Šilutės tarybos nario neteisėtai panaudotų lėšų

Prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniu ieškiniu dėl daugiau nei 20 tūkst. nepagrįstai išmokėtų eurų Šilutės rajono tarybos nariui Ričardui Stonkui, pinigus naudojusiam ne darbo, o asmeninėms reikmėms.
Ričardas Stonkus
Ričardas Stonkus / Nuotr. iš vrk.lt

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, būdamas tarybos nariu, R.Stonkus gaudavo išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto.

Remiantis gautais dokumentais, jis teikė savo išlaidų, susijusių su jo, kaip tarybos nario veikla – kuro įsigijimo, automobilių remonto, telefonų nuomos, telefoninių pokalbių ir interneto paslaugų dokumentus.

Tačiau pateikti dokumentai rodo, jog tam tikrais laikotarpiais degalai buvo perkami ir penkis kartus per dieną, tarp kai kurių pylimų fiksuotas trumpas laiko tarpas bei pilti dideli degalų kiekiai.

Tyrimo metu nustatyta, kad tarybos narys kadencijos laikotarpiu pateikė sąskaitas faktūras už jo naudojamų automobilių remontą. Iš pateiktų sąskaitų matyti, kad automobiliai buvo remontuojami vidutiniškai kartą per mėnesį.

Atsižvelgiant į remonto darbų dažnumą bei kainą, prokuratūra daro išvadą, jog automobilių remonto išlaidos buvo kompensuojamos iš tarybos nario veiklai skirtų lėšų, kurios buvo naudotos asmeninėms reikmėms.

Kaip konstatuoja prokuratūra, tyrimo metu nustatyti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, jog Šilutės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas R.Stonkui išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą.

Šis Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų civilinis ieškinys yra vienuoliktas, pateiktas Tauragės apylinkės teismui.

Prokurorai jau kreipėsi į teismą dėl 2019-2023 metais kadencijos laikotarpiu minėtos savivaldybės narių Lilijanos Lekavičienės, Algirdo Gečo, Zigmanto Merliūno, Genovaitės Kimbrienės, Arūno Jagmino, Stepono Kazlausko, Sandros Tamašauskienės, Daivos Žebelienės, Antano Martinkaus ir Vlado Kainovaičio išmokų.

Prokurorai pateikė teismui ieškinių daugiau negu 169 tūkst. eurų sumai, kuri turėtų būti grąžinta į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius