Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

Prokuratūra pradėjo tyrimus dėl neapykantos kurstymo ir grasinimų susidoroti su T.V.Raskevičiumi

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl neapykantos kurstymo ir grasinimų susidoroti su Seimo nariu Tomu Vytautu Raskevičiumi.
Tomas Vytautas Raskevičius
Tomas Vytautas Raskevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot prokuratūros, tyrimai pradėti dėl galimo kurstymo prieš homoseksualius asmenis (pagal Baudžiamojo kodekso 170 str.) bei galimo grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą (pagal Baudžiamojo kodekso 145 str.).

Vienas iš tyrimų pradėtas dėl Seimo nario T.V.Raskevičiaus feisbuke paskelbtų žinučių bei komentarų, kuriais asmenys galbūt viešai skatino neapykantą, kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su politiku dėl jo seksualinės orientacijos.

Dar vienas tyrimas dėl kovo 20 d. Vilniuje vykusiame mitinge iškelto plakato.

Užrašu plakate viešai ir tiesiogiai buvo galimai grasinama fiziškai susidoroti su Seimo nariu dėl jo seksualinės orientacijos, nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Mitinguotojas plakatu į Sibirą skatino tremti premjerę Ingridą Šimonytę, o Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių užkelti „ant kuolo“.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti siekiant nustatyti nusikalstamų veikų požymius ir galimai jas įvykdžiusius asmenis.

Baudžiamasis kodeksas už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę (pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. ir 3 d.) numato įvairias bausmes, griežčiausia jų – laisvės atėmimas iki trejų metų. Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą (pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d.) gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas