Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06 /18:06

Teismas netenkino prokuroro prašymo suimti R.Kurlianskį, o E.Masiuliui skirti namų areštą

Trečiadienį prokuroras Justas Laucius Vilniaus apygardos teismo, nagrinėjančio politinės korupcijos bylą, paprašė trims mėnesiams suimti buvusį „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, o kaltinamajam Eligijui Masiuliui skirti pusės metų namų areštą, tačiau teismas šiuos prašymus atmetė, skelbia lrytas.lt.
Raimondas Kurlianskis
Raimondas Kurlianskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

J.Laucius anksčiau teismui pateikė duomenis apie tai, kad pernai gruodį E.Masiuliui R.Kurlianskis pervedė 10 tūkst. eurų. Kaltinamieji teigia, kad tai – paskola metams už 3 proc. palūkanas.

Prokuroras pabrėžė, kad šis pervedimas įrodo, jog kaltinamieji pažeidė kardomąją priemonę – draudimą bendrauti. Tuo prokuroras grindė prašymus sugriežtinti kardomąsias priemones.

Po teismo posėdžio prokuroras J.Laucius atsisakė BNS komentuoti savo prašymą.

„Kas vyksta teismo salėje, tegu ir lieka teismo salėje“, – naujienų agentūrai teigė jis.

Tiek E.Masiulis, tiek R.Kurlianskis trečiadienį sakė tiesiogiai nebendravę – sutartis buvo sudaryta per advokatus, tačiau prokuroras pabrėžė, kad kaltinamiesiems draudžiama bendrauti ne tik tiesiogiai, bet ir per trečiuosius asmenis.

E.Masiulis: prokuroras tikriausiai kerštavo

R.Kurlianskio gynėjas Simonas Slapšinskas BNS sakė, kad prokuroras teismui nepateikė naujų argumentų, kodėl reikėtų keisti kardomąją priemonę.

S.Slapšinskas teigė besitikintis, kad tolesnis teismo procesas iš prokuroro pusės vyks vadovaujantis ne emocijomis, o racionaliais teisiniais argumentais.

E.Masiulis BNS teigė, kad paprašęs jam skirti namų areštą prokuroras tikriausiai kerštavo.

„Galbūt čia toks veiksmas parodant, kad va jeigu jūs šitaip, tai aš irgi galiu kažką pasiūlyti“, – tvirtino E. Masiulis.

„Jeigu prokuroras taip jau principingai ir preciziškai viską traktuoja, tai jau nuo birželio mėnesio tas pasilabinimas, ėjimas kavos ar dar kažko vyksta“, – pridūrė buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Jo teigimu, paskola nedaro poveikio bylos nagrinėjimui. Kaltinamieji sako dėl paskolos susitarę per advokatus.

Siekė prokuroro nušalinimo

Kaip anksčiau skelbė J.Laucius, už iš R.Kurlianskio gautus pinigus E.Masiulis atidavė skolas, apmokėjo advokato paslaugas, lankėsi baruose, „Vichy“ vandens parke, taip pat dalį jų panaudojo rinkimų į Klaipėdos miesto merus reikalams – sumokėjo užstatą Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Kadangi viešame teismo posėdyje buvo pagarsintos E.Masiulio išlaidos, R.Kurlianskio advokatas Simonas Slapšinskas pareiškė prokurorui nušalinimą, nes šis esą paskleidė su byla nesusijusius duomenis apie asmenį. Teismas trečiadienį prokuroro nuo bylos nenušalino, tačiau pripažino, kad to, kam E.Masiulis leido pinigus, J.Laucius paskelbti neturėjo ir paragino jį tokių dalykų ateityje vengti.

Trečiadienį prokurorui dar vieną nušalinimą pareiškė E.Masiulio advokatas Mindaugas Bliuvas, tačiau teismas pasiliko teisę jo nesvarstyti, nes jo dėstyti argumentai buvo iš esmės tokie patys, kaip S.Slapšinsko.

Tačiau teismas neatmeta prie šio klausimo grįžti po to, kai apie šią situaciją pasisakys generalinis prokuroras ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, kuriai J.Lauciaus veiksmus apskundė kaltinamųjų gynėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas