Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 02

Paaiškėjo, kas drauge su V.Uspaskichu sulaukė įtarimų pusės milijono eurų pasisavinimo byloje

Šią savaitę teisėsauga daugiau nei pusės milijono eurų Europos Sąjungos lėšų pasisavinimo byloje pateikė įtarimus buvusiam Darbo partijos europarlamentarui Viktorui Uspaskichui. Jis šioje byloje tapo antru įtariamuoju, nes dar pavasarį įtarimų sulaukė žmogus, kurio pavardė iki šiol nebuvo žinoma. 15min išsiaiškino, kas šis žmogus.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dar kovo pabaigoje būrys Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų ne vieną valandą krėtė Darbo partijos būstinę, iš kurios išsivežė krūvą įvairiausių dokumentų.

Skirmanto Lisausko nuotr./Darbo partijos būstinė
Skirmanto Lisausko nuotr./Darbo partijos būstinė

Tąkart paaiškėjo, kad krata atlikta vykdant Europos prokuratūros kontroliuojamą tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų ES lėšų pasisavinimo imituojant Europos Parlamento narių padėjėjų darbą.

Tuometinė partijos vadovybė apie ikiteisminį tyrimą kalbėjo tik puse lūpų ir sakė, kad jis susijęs su buvusios partijos vadovybės veikla Europos Parlamente.

Netrukus tyrimas tapo paskutiniu lašu kantrybės taurėje kai kuriems „darbiečių“ lyderiams – buvusiam pirmininkui Andriui Mazuroniui, buvusiam frakcijos seniūnui Viktorui Fiodorovui ir Seimo narei Ievai Kačinskaitei-Urbonienei, o galiausiai, atrodytų, skęstančio politinės jėgos laivo šturvalą perėmė Viktoras Uspaskichas.

Jis, paaiškėjus, kad vyksta šis ikiteisminis tyrimas, šiemet partijos vadovybės buvo išbrauktas iš partijos sąrašo Europos Parlamento rinkimuose.

„Aš tokių pinigų neturėjau“

Šią savaitę būtent V.Uspaskichas sulaukė teisėsaugos įtarimų šiame ikiteisminiame tyrime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi