Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16

Pusšimčiui aklų ir silpnaregių vaikų – atostogos pajūryje

Pusšimtis regėjimo negalią turinčių vaikų savaitę lepinsis saule, jūra ir gaiviu pušyno oru. Ketvirtadienį stovyklavietėje „Pasaka“ prasidėjo tarptautinė stovykla mokiniams su regos negalia „Pažinimo stebuklas“.
Pajūryje savaitę ilsėsis per pusšimtis vaikų su regos negalia.
Pajūryje savaitę ilsėsis per pusšimtis vaikų su regos negalia. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Stovykloje Kukuliškių kaime, visai šalia Karklės, savaitei apsigyveno per 50 vaikų su regos negalia iš Vakarų Lietuvos bei Baltarusijos. Prasčiausiai matančius vaikus lydi ir tėvai.

Poilsį prie jūros vaikams dovanoja Klaipėdos senamiesčio „Rotary“ klubas. Šventę neįgaliems vaikams jie dovanoja drauge su Klaipėdos regos ugdymo centru.

„Programa – labai turininga. Vaikai vyks į lengvosios atletikos maniežą, susitiks su „Atlanto“ futbolo komandai, parolimpiečiais, keliaus prie jūros, sportuos“, – vardijo šio „Rotary“ klubo prezidentas Vykintas Zulonas.

Šis klubas vaikus pailsėti kviečia jau septintą vasarą. Pirmoji stovykla rengta dvidešimčiai vaikų, vėliau kasmet vis augo ir plėtėsi. Stovyklautojų gretas vis papildydavo vaikai iš Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Olandijos.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Pajūryje prasidėjo vaikų su regos negalia stovykla „Pažinimo džiaugsmas“
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pajūryje prasidėjo vaikų su regos negalia stovykla „Pažinimo džiaugsmas“

Anot Klaipėdos regos ugdymo centro direktorės Laimos Glaveckienės, ši stovykla – puiki proga vaikams pabūti gamtoje, susidraugauti, mamoms pasidalinti savo patirtimi. „Labai svarbu pamatyti sėkmės istorijas, kurių iš tiesų turime nemažai. Pavyzdžiui vienas neregys berniukas iš plaukimo varžybų grįžo su medaliais. Mamos gali pamatyti, jog galima kur kas daugiau. Galima ir karjeros siekti, ir pomėgių turėti“, – vardijo L.Glaveckienė.

Stovyklos organizatoriai pasirūpino, kad ką veikti turėtų ir mamos. Vieną popietę joms planuojama išvyka į Olesios Žuravliovos studiją.

Pačios mamos per stovyklos atidarymo šventę džiaugėsi, jog stovykla kasmet vis organizuojama. „Vaikai jų labai laukia visus metus. Pasibaigus vis klausinėja, kada vėl važiuosime, dalinasi įspūdžiais“, – pasakojo jos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas