Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2009 08 07

Pusšimtis Jūros šventės lankytojų susirgo dėl spirgučių

Šiandien paskelbtos tikslios išvados dėl ko per Jūros šventę po užkandžiavimų sunegalavo daugiau nei pusšimtis žmonių.
Šventės lankytojai susirgo dėl spirgučių, kuriais buvo gardinami žirniai ir cepelinai.
Šventės lankytojai susirgo dėl spirgučių, kuriais buvo gardinami žirniai ir cepelinai. / VMVT nuotr.

Maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė, kad laboratoriniai tyrimai patvirtino, jog uostamiestyje per Jūros šventę susirgo žmonės dėl bendrovės „Bernelių smuklė“ priklaususioje lauko kavinėje valgytų salmonelėmis užkrėstų cepelinų su spirgučių padažu. Tarnybos duomenimis, žmonės susirgo, kadangi įmonė neatsakingai ruošė patiekalus – nepakankamai termiškai apdorojo vartotojams tiekiamą maistą.

Tuo pačiu spirgučių padažu buvo gardinti ir žirniai, todėl daroma prielaida, kad užkrato šaltinis buvo būtent spirgučių padažas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad ši lauko kavinė priklausė Kaune įsikūrusiai „Bernelių smuklė“. Lauko kavinėje maisto produktai buvo tik pašildomi, o ruošiami buvo Kaune, minėtoje įmonėje.
Visa tyrimo medžiaga bus perduota pagal kompetenciją nagrinėti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

Už pavojingo produkto pateikimą vartotojams  ši tarnyba skirs atitinkamą nuo 5 tūkst. Lt iki 40 tūkst. Lt baudą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įtraukė bendrovę „Bernelių smuklė“ į padidintos rizikos įmonių sąrašą ir ji bus tikrinama dažniau.

Pagal viešosios įstaigos „Jūros šventė“ pateiktus duomenis, šių metų liepos 31 – rugpjūčio 2 d. renginių metu prekiavo maistu ar teikė viešojo maitinimo paslaugas 192 maisto tvarkymo įmonės, iš jų 149 viešojo maitinimo (tarp jų 84 lauko kavinės) ir 43 – prekiautojai iš mobilių prekybos vietų, lauko palapinių.

Patikrinimo metu 17 kavinių buvo nustatyti įvairūs pažeidimai – nepakankamas kiekis šaldymo įrangos, susidėvėjęs inventorius, pažeistos patiekalų gamybos technologijos, nesilaikyta higienos reikalavimų, produktai ir patiekalai buvo laikomi pažeidžiant temperatūrinius režimus ir pan.

Dėl pažeidimų atsakingiems už maisto tvarkymą darbuotojams buvo skirtos administracinės nuobaudos.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, susirgo 56 asmenys, iš kurių 6 diagnozuota salmoneliozė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos