Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 10 /12:18

R.Janutienės pasirodymu rinkimuose patenkintas R.Karbauskis: G.Palucko rezultatas beviltiškas

Seimo rinkimų rezultatai trijose apygardose valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) buvo tikėtini, sako partijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Anot jo, kur kas prasčiau pasirodė konkurentai.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Mūsų rezultatai prognozuojami. Viena kandidatė, kuri mūsų kelta, yra antrame ture. Kita kandidatė Vilniuje buvo tikrai mažiau žinoma [...].

Aš pasakysiu viena, kas galbūt mane nustebino, kad konservatorių kandidatai sugebėjo gauti tokį mažą procentą nuo visų dalyvaujančių kandidatų. Nešnekant apie G.Palucko rezultatą, kuris yra tiesiog beviltiškas“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo R.Karbauskis.

Kalbėdamas apie šiuos rinkimus ir spręsdamas apie artėjančius, partijos lyderis reiškė viltį, kad LVŽS situacija bus palankiausia: „Žmonės renkasi pagal lyderius. Kituose Seimo rinkimuose vienmandatininkų mes turėsime aiškiai daugiausiai, tai yra, daugiausia tų, kurie buvo vienmandatininkais, todėl mūsų situacija bus pati palankiausia.“

R.Karbauskis pažymėjo, kad gyventojai neturi motyvacijos dalyvauti rinkimuose, šįkart jų aktyvumas buvo menkas.

Klausiamas, ar yra prasmė keisti pakartotinių Seimo narių rinkimų tvarką, politikas teigė nežinantis: „Vyriausioji rinkimų komisija gal ką nors siūlys.“

Sekmadienį vienmandatėse Žirmūnų, Žiemgalos ir Gargždų apygardose vyko Seimo narių rinkimai. LVŽS pretendentė į Seimą Žirmūnų apygardoje Vilma Galdikė surinko 2,82 proc. rinkėjų balsų, Gargždų apygardoje kandidatavęs LVŽS atstovas Raimundas Daubaras surinko 7,97 proc. rinkėjų balsų. Jie į antrąjį rinkimų turą nepateko.

Kaip „valstiečių“ kandidatė toliau dėl Seimo nario mandato varžysis buvusi laidų vedėja Rūta Janutienė.

G.Paluckas: R.Karbauskis sau duobę kasasi gerokai intensyviau

Socialdemokratų lyderis G.Paluckas, sulaukęs 26,22 proc. rinkėjų palaikymo, liko antras, bet pateko į antrąjį rinkimų turą. Su juo kartu į antrąjį turą keliauja 34,31 proc. rinkėjų palaikymo sulaukusi konservatorė Paulė Kuzmickienė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Reaguodamas į R.Karbauskio pasisakymą, G.Paluckas teigė, kad jo galbūt gyventojai dar nepažįsta, o R.Karbauskis savo elgesiu esą duobę kasasi intensyviau.

„Manęs nemyli su perspektyva, o jo nemyli į politinį užribį. Manęs gal daugelis nepažįsta, trūksta žinomumo, bet tuos dalykus aš galiu įveikti, kompensuoti. Ponas R.Karbauskis savo piktdžiuga, manipuliacijomis ir melais sau duobę kasasi gerokai intensyviau. Bet tai yra, matyt, jo politikos supratimas“, – 15min komentavo G.Paluckas ir pridūrė, kad pykčio LVŽS lyderiui nejaučia.

Antrasis rinkimų turas vyks rugsėjo 22 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito