Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 14

R.Karbauskis imasi A.Verygos darbo: mano autoritetas ir frakcijoje, ir koalicijoje yra didžiausias

Seimui šeštadienį nepritarus sveikatos apsaugos ministro, parlamentaro Aurelijaus Verygos iniciatyvai įvesti ligoninių vadovų kadencijų ribojimą, šio projekto imasi „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. LRT.lt „valstiečių“ frakcijos vadovas tvirtino tikintis, kad jam pristačius įstatymo projektą, iniciatyva sulauks didesnio palaikymo.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LRT.lt primena, kad šeštadienį, pratęstos Seimo rudens sesijos metu, A.Veryga parlamentui teikė Sveikatos priežiūros įstaigų ir kitų įstatymų pakeitimo projektus, kuriais siūlė keisti sveikatos priežiūros įstaigų valdymą, plėsti jų steigėjų galimybes, įvesti kadencijas ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimus įstaigų vadovams, įkurti regionines tarybas bei optimizuoti Sveikatos apsaugomis ministerijai pavaldžias įstaigas – dalį panaikinant, dalį sujungiant. Pagal projektą, sveikatos priežiūros įstaigų vadovams būtų uždrausta pareigas eiti ilgiau nei dvi kadencijas.

Seimui po pateikimo nepritarus šioms iniciatyvoms, A.Veryga pareiškė, kad daugiau šių projektų neteiks.

„Nebeateisiu su šiais projektais į šį Seimą, nes nematau prasmės“, – po balsavimo pareiškė A.Veryga.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

Pirmadienį „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis Seime registravo labai panašias Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisas. Jomis parlamentaras, kaip ir A.Veryga, siūlo nustatyti sveikatos priežiūros įstaigų vadovų kadencijų ribojimą, t.y. numatyti, kad įstaigų vadovai pareigas galėtų eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Pavaduotojų, padalinių ir filialų vadovų, vyriausiųjų finansininkų (buhalterių) kadencijų skaičius nebūtų ribojamas. Projektu siekiama suvienodinti sveikatos priežiūros įstaigų vyriausiojo finansininko (buhalterio) statusą, tiek jam dirbant kaip padalinio vadovui, tiek ir dirbant kaip pavienės pareigybės atstovui.

R.Karbauskis, kaip ir A.Veryga, taip pat siūlo numatyti, kad sveikatos priežiūros įstaigų vadovams, jų pavaduotojams, padalinių ir filialų vadovams, vyriausiesiems finansininkams (buhalteriams) būtų taikomas nepriekaištingos reputacijos reikalavimas.

Kaip numatoma projekte, vadovaujantiems darbuotojams mėnesinės algos kintamosios dalies mokėjimas vadovaujančiajam darbuotojui sustabdomas, jeigu jam yra pareikšti įtarimai (kaltinimai) dėl nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo valstybės tarnybai ar viešiesiems interesams, ar korupcinio pobūdžio nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo padarymo, jeigu jo atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl galimo šiurkštaus Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimo arba galimo šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo.

R.Karbauskis tiki savo autoritetu

LRT.lt kalbintas R.Karbauskis teigė, kad jo teikiamomis įstatymo pataisomis uždarinėti dalį ligoninių Lietuvoje neketinama.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ligoninė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ligoninė

„Labai daug melo skleidė A.Matulas, opozicijai bendrai, kad uždarinėsime ligonines. Kažkokias nesąmones kalbėjo. Jeigu žiūrėti į pačių konservatorių programą, tai praktiškai regionuose neturėjo likti jokio ligoninės. Jie sugalvojo, kad mes turime tokių pačių tikslų kaip ir jie, bet mes tokių tikslų tikrai neturime“, – pažymėjo R.Karbauskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad ir šeštadienį A.Verygos teiktuose įstatymo projektuose apie ligoninių tinklo reorganizavimą nebuvo kalbėta, nors dalis parlamentarų dėl to baiminosi.

R.Karbauskis teigė, kad jo teikiamomis įstatymo pataisomis uždarinėti dalį ligoninių Lietuvoje neketinama.

R.Karbauskis teigė, kad „valstiečiai“ šiuo klausimu nutarė keisti taktiką ir sveikatos priežiūros įstaigų skaidrinimo procesą vykdys teikdami atskirus pasiūlymus, o ne įstatymo pataisų paketą.

Šeštadienį A.Verygos teiktų įstatymo pataisų nepalaikė ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiųjų atstovų. Tarp susilaikiusiųjų buvo ir „valstiečių“, ir valdančiosios koalicijos partnerių „socialdarbiečių“ atstovų.

R.Karbauskis tiki, kad jam teikiant įstatymo pakeitimus, iniciatyva sulauks didesnio palaikymo.

„Aš pats pristatinėsiu projektą, pats argumentuosiu. Jeigu kažkas nepasitiki ministru, abejoja juo, jo tikslais, tai tokiu atveju turės dabar nepasitikėti manimi, mano žodžiais. Situacijose, kai kyla abejonių, visi klausimai susiveda į žmogaus autoritetą. Mano autoritetas ir mūsų frakcijoje, ir koalicijoje yra galbūt didžiausias iš visų mūsų kolegų, Seimo narių. Aš tuo ir planuoju pasinaudoti“, – komentavo R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito