Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 12

R.Kėvalas: kūdikis Klaipėdoje buvo užmuštas prieš išmetant pro langą

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMU) Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas pirmadienį LRT televizijos laidoje „LRT forumas“ sakė, kad Klaipėdoje tėvo pro langą išmesto kūdikio medikai jau nebegalėjo išgelbėti, nes jis buvo užmuštas dar prieš tai, kai buvo išmestas.
Rimantas Kėvalas
Rimantas Kėvalas / Luko Tribandžio nuotr.

Vaikas buvo užmuštas

R.Kėvalas teigė, kad medikų išvadas patvirtino ir teismo medicinos ekspertai: išmetimas pro langą negalėjo sukelti tokių traumų. „Vaikas buvo užmuštas prieš išmetant pro langą“.

Anot R.Kėvalo, tai buvo „klasikinis supurtyto kūdikio sindromas“, ką pasakojo ir kūdikio mama. Anot gydytojo, tėvo agresiją tikriausiai skatino vartotos narkotinės medžiagos ir socialinė istorija. „Jo buvo paprašyta tik šiek tiek pabūti su tuo penkių mėnesių kūdikiu, kol mama padarys valgyti. Įvyko sukratymas, supurtymas, trenkimas į žemę. Ir po to dar pusę valandos neleido įeiti medicinos darbuotojams. Ir paskui tik jis jau buvo išmestas pro langą“, – kūdikio nužudymo aplinkybes laidoje pasakojo R.Kėvalas.

Jo buvo paprašyta tik šiek tiek pabūti su tuo penkių mėnesių kūdikiu, kol mama padarys valgyti. Įvyko sukratymas, supurtymas, trenkimas į žemę. Ir po to dar pusę valandos neleido įeiti medicinos darbuotojams.

Lapkričio 29 dieną Klaipėdos apylinkės teismas kūdikio nužudymu įtariamą 25 metų vyrą suėmė trims mėnesiams. Teisme vyras prisipažino padaręs kraupų nusikaltimą.

Teisme paaiškėjo, kad vyras teistas yra ne dukart, kaip visą laiką kalbėta, bet trissyk. Trečiasis nuosprendis – dėl sukčiavimo ir elektroninių kortelių panaudojimo – dar neįsiteisėjęs. Jam skirtas 1,6 metų laisvės atėmimas. Būdamas paauglys jis kartu su draugu mirtinai sudaužė benamį dėl poros cigarečių.

Sunkiu nusikaltimu įtariamą vyrą ginantis valstybės paskirtas advokatas Vilmantas Ančiukaitis teigė, kad klientas pripažino kaltę, reiškia apgailestavimą. Iš neilgų susitikimų teisininkui susidarė įspūdis, kad jaunas vyras sklandžiai bendrauja.

„Pasakė, kad metė vaiką į grindis... Metė ar trenkė...“ – kalbėjo advokatas. „Prisipažino, kad išmetė savo vaiką per langą. Pasakė, kad vienas smūgis buvo į grindis“, – sakė jis.

Paaiškinti, kodėl taip pasielgė su nė pusmečio nesulaukusiu kūdikiu, jaunas tėvas negalėjo.

„Gailisi žmogus, verkia. Dabar jis, mano galva, adekvačiai reaguoja, adekvačiai atsako į klausimus. Tik klausimas, ar jis yra visiškai sveikas“, – teigė V.Ančiukaitis.

Įtariamasis neslėpė vartojęs narkotines medžiagas. Lemtingą dieną alkoholio vartojęs nebuvo.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Atvesdintas kūdikio nužudymu įtariamas 25-erių klaipėdietis
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Atvesdintas kūdikio nužudymu įtariamas 25-erių klaipėdietis

Vaiką išmetė pro langą

Pareigūnai sureagavo į signalą, kad viename Klaipėdos pietinės miesto dalies bute gali būti smurtaujama. Atvykę prie namo pareigūnai rado lauke pro langą išmestą kūdikį.

Įtariamojo motina interviu 15min pasakojo iš kūdikio mamos išgirdusi, kad ji, atbėgusi iš virtuvės, rado kūdikį numestą ant grindų, o vėliau, išgirdęs, kad atvyko pareigūnai, neadekvačiai besielgęs vyras esą čiupo vaiką ir išmetė pro langą.

Daugybinius sužeidimus patyręs 5 mėnesių vaikas buvo išvežtas į Klaipėdos vaikų ligoninę. Iš uostamiesčio kitą dieną kritinės būklės kūdikis išvežtas į Kauno klinikas, kur po kelių dienų mirė.

15min.lt koliažas/Kūdikio nužudymu įtariamas klaipėdietis „TikTok“ prašė pagalbos, žadėjo pasikeisti.
15min.lt koliažas/Kūdikio nužudymu įtariamas klaipėdietis „TikTok“ prašė pagalbos, žadėjo pasikeisti.

Kūdikio gyvybę bandęs gelbėti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMU) Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas sakė, kad kūdikis buvo atvežtas „visiškai kritinės būklės“.

„Praktiškai reikėjo užtikrinti tik gyvybinių organų funkcionavimą – kvėpavimą ir širdies darbą“, – sakė medikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas