Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

R.Kurlianskis paskutinis iš nuteistųjų slapta atvyko į policiją ir išvengė žurnalistų

„MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį paskutinis iš nuteistųjų korupcijos byloje prisistatė sostinės policijai, iš kur vėliau bus pervežtas į įkalinimo įstaigą vykdyti bausmę. Vytautas Gapšys Vilniuje ir Eligijus Masiulis Klaipėdoje atvyko viešai ir atsakė į žurnalistų klausimus. R.Kurlianskis atvyko prieš pat nurodyto termino pabaigą ir į policijos komisariatą įėjo pro kažkurį iš šoninių įėjimų niekieno nepastebėtas.

Įėjo nepastebėtas

Kaip BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, R. Kurlianskis prisistatė į Vilniaus Vyriausiąjį policijos komisariatą penktadienio pavakarę, jis įėjo per vieną iš šoninių įėjimų.

VIDEO: „MG Baltic” byla: kodėl skiriasi teismų sprendimai? Paaiškina redaktorius

Apeliaciniam teismui trečiadienį pakeitus pirmos instancijos teismo sprendimą, R. Kurlianskiui skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 19 tūkst. eurų bauda.

Kiek anksčiau į policiją atvyko ir kiti du nuteistieji laisvės atėmimo bausmėmis šioje byloje – buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis bei Darbo partijos atstovas Seime Vytautas Gapšys.

Kalėjimų tarnyba anksčiau BNS nurodė, kad nuteistieji bus pristatyti į Kauno kalėjimą, vėliau, per 10 dienų, paskirstyti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.

Pasak tarnybos, R.Kurlianskis atlikti bausmę gali būti paskirtas į Pravieniškių 1-ą, 2-ą, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus kalėjimus.

Sumokėjo baudą

R.Kurlianskis jau ketvirtadienį sumokėjo paskirtą beveik 19 tūkst. eurų baudą. Tačiau jo advokatai dar nespėjo paduoti skundo Aukščiausiajam teismui. Skundo nespėjo paduoti ir E.Masiulio advokatas. Kol kas skundą spėjo pateigti tik V.Gapšys.

„Kasacinio skundo rašymas nėra kažkokios lenktynės, jis bus parengtas ir pristatytas. Natūralu, kad tam reikia laiko. Prašymas stabdyti nuosprendžio vykdymą teikiamas kartu su kasaciniu skundu“, – BNS penktadienį sakė vienas iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio advokatų Simonas Slapšinskas.

Anot jo, Aukščiausiajame Teisme yra tam tikros procedūros – visų pirma bus sprendžiama dėl kasacinio skundo priėmimo, tuomet jis svarstomas.

„Tai užtruks, ne vieną, ir ne dvi, o gal ir kelias savaites, ir per tą laiką, aš manau, kad nuteistieji pradės atlikinėti laisvės atėmimo bausmes“, – kalbėjo advokatas.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo atstovė Rimantė Kraulišė BNS sakė, kad dėl skundų priėmimo Atrankos kolegija nusprendžia per 1-3 savaites nuo jų gavimo datos.

Tai dar ne pabaiga

R.Kurlianskis vienintelis iš teisiamųjų šią savaitę teisme išklausė apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo jis ir kiti bylos dalyviai buvo nuteisti, nors pirmos instancijos teisme visi buvo išteisinti.

VIDEO: R.Kurlianskis po apkaltinamojo nuosprendžio sako, kad tai – ne pabaiga

„Turbūt yra svarbūs du dalykai, šito teismo sprendimą reikia vykdyti, tai pirmas, antras dalykas – tai nėra galutinis teismo sprendimas. Tiek aš norėjau pasakyti“, – trečiadienį po teismo sprendimo žurnalistams sakė R.Kurlianskis.

Nuteistasis sakė, kad turės atlikti laisvės atėmimo bausmę.

„Aš neturėsiu kur dėtis, aš turėsiu atlikti laisvės atėmimo bausmę. Dabar pasiruošęs nesu šiuo momentu. (...) Nuvažiuosiu pats (į laisvės atėmimo vietą – BNS)“, – sakė R.Kurlianskis.

Jis teigė, kad savo kaltės nepripažįsta, todėl apkaltinamasis nuosprendis bus skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

VIDEO: „MG Baltic“ byla: apeliacinis teismas R.Kurlianskį, E.Masiulį ir V.Gapšį nuteisė kalėti ir paaiškino sprendimo priežastis

„Vis tiek ar viena, ar kita pusė skundžia Aukščiausiajam Teismui (...). Skųsime mes, kokiais argumentais, negaliu pasakyti (...) Aš kaltės kaip nepripažinau, taip ir nepripažįstu, todėl nuosprendis bus skundžiamas“, – sakė R.Kurlianskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas