Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 07

R.Malinauskas žada Druskininkuose įrengti dirbtinę jūrą

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas skelbia planus Druskininkuose įrengti dirbtinę jūrą po stogu.
„White Water West“ dirbtinių bangų baseinas
„White Water West“ dirbtinių bangų baseinas / „White Water West“ nuotr.

ičardas Malinauskas

„Giedras ir saulėtas dangus, + 30, smėlio kopos ir palmės, 2 metrų aukščio bangomis skriejantys banglentininkai, baro terasoje laiką linksmai leidžianti kompanija, ant gultų ramiai knygas skaitantys poilsiautojai – šis vaizdelis ne iš kelionės. Tai – būsima druskininkiečių ir kurorto svečių kasdienybė, jūra po stogu su surfingo bangų baseinu, kurio projektą vakar aptariau su užsienio kompanijos White Water West ekspertais: iš Kanados atskirdusiu vadovu Anthony Marinakiu, iš Vokietijos atvykusiu verslo vadybininku Sirko Adleriu ir atstove Lenkijoje ir Baltijos Šalyse Ana Vojdala“, – rašo savo „Facebook“ paskyroje R.Malinauskas.

Pasak R.Malinausko, šalia žiemos komplekso „Snow Arena“ siekiama įkurti unikalų vandens ir pramogų centrą, kuriame būtų baseinai, poilsio oazės, padelio aikštelės, akrobatinis slidinėjimas, alpinizmo sienos, paplūdimys, jūra, kitos pramogos ir vienintelis Europoje ištisus metus veikiantis bangų baseinas po stogu, skirtas vis labiau populiarėjančio banglenčių sporto mėgėjams ir profesionalams, su reguliuojamais bangų aukščiais, formomis ir dažniu.

„Tie, kurie svajoja išmokti plaukti banglente, galės tai padaryti Druskininkuose, tie, kurie jau moka – galės tobulinti įgūdžius 2 metrų aukščio bangose, o tie, kurie ieško ramaus poilsio galės nuo gultų ar baro terasos grožėtis nuostabia pakrante“ – rašo meras.

Jis teigia su komanda aplankęs ne vieną bangų baseiną užsienyje tam, kad galėtų įvertinti, kas padaryta gerai, o ką būtų galima tobulinti.

„Norime, kad Druskininkų jūra atitiktų aukščiausius standartus.

Kompanijos White Water West ekspertai kaip tik baigia vieną iš savo projektų ir jau kitų metų pradžioje duris atvers pagal naujausias technologijas įrengtas bangų baseinas Miunchene po atviru dangumi.

Jie kviečia apžiūrėti šį jų darbą ir įvertinti, kaip veikia naujausios bangų technologijos bei pasirinkti tai, kas geriausiai tinka Druskininkams“, – rašo R.Malinauskas.

Apie idėją Druskininkuose įrengti dirbtinę jūra su paplūdimiu R.Malinauskas buvo prabilęs jau 2012 m. Tuomet uždarą maniežą su pajūrio vaizdais, tikro šildomo smėlio kopomis, pušimis, mediniais takeliais ir banguotą jūrą imituojančiu baseinu planuota pastatyti prie vandens atrakcionų parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus