Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 08

R.Šimašius apie nesėkmingus Laisvės partijai rinkimus: tai nėra triuškinantis pralaimėjimas

Laisvės partijai šie savivaldos rinkimai nevirto pergalių serija, greičiau atvirkščiai – Kaune ir Klaipėdoje jie neturės frakcijų, jų kandidatai į merus liko toli nuo lyderių. Vilniuje mandatų iškovota irgi perpus mažiau, antras turas nepasiektas. Tačiau vienas iš šios partijos lyderių, Vilniaus meras Remigijus Šimašius vis dėlto nelinkęs prisiimti kaltės dėl tokių rezultatų. Jo teigimu, susitelkti reikia ne į kaltų ieškojimus, o į tolesnius darbus.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Būsimas buvęs meras – R.Šimašius sako, kad taip pats save pristato jau keletą mėnesių, nes tai „baigiamoji dviejų kadencijų stadija“, o tai esą visiškai kitoks laikas, nei kadencijų pradžia: reikia užbaigti darbus, pasiruošti perdavimui, nepradėti ko nors, kas nesutaptų su būsimo mero ir tarybos pozicija.

– Turbūt ne tokios tikėjotės rinkimų pabaigos, nes Laisvės partijai ir Vilniuje rinkimai nebuvo sėkmingi?

– Na, kalbant apie tą tikėjimąsi – tiesą sakant, komandoje darėme totalizatorių, tai man pavyko jį laimėti. Vadinasi, daugmaž matėsi, kas kaip ir kur ir kodėl. Žinoma, man norėjosi, kad Laisvės partija gautų daugiau balsų ir Tomas Vytautas Raskevičius būtų antrame ture, dirbome ties tuo. Galima analizuoti, kodėl taip įvyko.

Tai nėra fiasko, T.V.Raskevičius turinio prasme, man atrodo, pasirodė labai gerai. Ir konkurentai pastebėjo, kad jis labai gerai pasirodė debatuose. Jis ir kaip politikas paaugino save, nuo žmogaus teisių klausimų iki bendrų miestui reikalų. Neabejoju, kad jis būtų labai geras meras, galbūt ir laiko pritrūko kitiems tai parodyti, nes po kiekvienų debatų sulaukdavau – „gal ir geras tas jūsų kandidatas, negalvojau“.

Laisvės partija irgi – 9 vietos, antra didžiausia frakcija, tai nėra blogai (per pastarąją kadenciją taryboje buvo 18 R.Šimašiaus šalininkų – red. past.). Tai yra didelis praradimas, bet kai turėjome 18, tai buvo labai didelis užaugimas nuo prieš tai buvusio gero rezultato. Tai aš vertinu, kad tai yra šiek tiek mažiau, nei tikėjomės, bet tai nėra triuškinantis pralaimėjimas. Tai pozicija, kuri leis užtikrinti, kad strategine kryptimi būtų svarbiausių dalykų tęstinumas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius, Remigijus Šimašius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius, Remigijus Šimašius

– Sakote, kad laimėjote totalizatorių. Vadinasi, net nesitikėjote pasiekti daugiau?

– Tikėjausi. Bet tos prognozės, tikėjimasis, tikslai yra skirtingi dalykai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito