Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

R.Šimašius išsiuntė laišką Minskui: kviečia įsiklausyti į gyventojų tiesos, laisvės, demokratijos norą

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius feisbuke paskelbė, kad Vilniaus vardu išsiuntė laišką Minsko gyventojams ir merui. Jis mini, kad Minskas ir Vilnius turi broliškų miestų sutartį, be to, tautas sieja istorija. R.Šimašius taip pat kviečia miesto valdžią atkreipti dėmesį į vykstančius gyventojų protestus ir nemalšinti jų brutaliais metodais. Vilniaus meras taip pat tikisi, kad šalių sostinės ateityje galės glaudžiau bendradarbiauti.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Šiandien kreipiuosi į Jus ypatingomis aplinkybėmis, nes jūsų mieste sprendžiasi Baltarusijos ateitis – ar ji pasuks tiesos, laisvės, teisės viršenybės, demokratijos ir Vakarų civilizacijos keliu, ar liks dabartinėje situacijoje.

Minskas ir Vilnius jau dvidešimt vienerius metus turi broliškų miestų sutartį, ir Vilniaus gyventojams Minskas yra ypač svarbus. Ne tik dėl to, kad Minskas Vilniui, o Vilnius Minskui yra geografiškai artimiausios sostinės. Ne tik dėl to, kad ekonomiškai yra ypač svarbus mūsų bendradarbiavimas. Mūsų tautas sieja turtinga 800 metų istorija, pilna pergalių ir praradimų, pažymėta kovomis po bendra vėliava ir su bendru šūkiu – Už jūsų ir mūsų laisvę!

Todėl aš kviečiu miesto valdžią įsiklausyti į tiesos, laisvės, demokratijos norą, taip aiškiai ir ryškiai prasiveržusį baltarusių tautoje ir Minsko gatvėse. Kviečiu padaryti viską, kad ši jėga nebūtų bandoma traiškyti nei brutaliais metodais, kylančiais iš ligšiolinės Baltarusijos valdžios, nei, juo labiau, iš Rusijos.

Minsko ir visos Baltarusijos gyventojus noriu užtikrinti, kad Vilnius visada bus draugiškas laisvę mylintiems baltarusiams. Reiškiu didžiulę viltį, kad artimiausiu metu mus sies ne tik geografinis artumas ir turtinga istorija, bet ir kasdienis ekonominis, kultūrinis, politinis ir kitoks bendradarbiavimas. Bendradarbiavimas tarp dviejų miestų, dviejų šalių, dviejų tautų, kurios pasirinko tiesos, laisvės, teisės viršenybės, demokratijos kelią ir tvirtai juo eina.

Už jūsų ir mūsų laisvę!“, – tokį laišką išsiuntė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento