Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15

R.Žemaitaičio pasisakymai apie žydus nėra vertinami kaip Lietuvos pozicija

Parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pasisakymai apie žydus yra jo siekis gauti dėmesio, jie nėra vertinami kaip tarptautinė Lietuvos laikysena, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos bendra pozicija ir laikysena suabejojimo nėra, – žurnalistams trečiadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas. – Tai nėra priskiriama Lietuvos laikysenai, tai yra vieno, bet kokia kaina dėmesio siekiančio išpešti politiko veiksmai. Taip yra vertinama ir jie susilaukia kategoriško pasmerkimo.“

Taip G.Landsbergis kalbėjo R.Žemaičiui šią savaitę feisbuke paskelbus keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų. Jis kaltinus žydus lietuvių trėmimu, žudymu, piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje.

Dėl šių pasisakymų Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Manau, kad reikia labai aiškiai pasakyti, kad tokio pobūdžio pareiškimams, antisemitizmui Lietuvos politikoje vietos neturi būti“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Jis teigė besitikintis greitų prokurorų išvadų, po kurių galima bus daryti „atitinkamus sprendimus galbūt ir Seime“.

Parlamentaro įrašus feisbuke pasmerkė ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vadovė Faina Kukliansky, Seimo pirmininkė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį tvirtino, jog dėl R.Žemaitaičio pasisakymų kreipiasi į Seimo Etikos komisiją, kuri galėtų priimti sprendimą dėl apkaltos parlamentarui.

Anksčiau dėl antisemitinio pasisakymo apie nugriautą palestiniečių mokyklą „Laisvės ir teisingumo“ partijos valdyba gegužę sustabdė R.Žemaitaičio narystę šioje partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas