Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 11

R.Žemaitaitis patvirtintas naujai įkurtos partijos „Nemuno aušra“ pirmininku

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis šeštadienį išrinktas naujai įkurtos partijos „Nemuno aušra“ pirmininku.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai BNS pranešė pats politikas.

Pasak jo, taip pat patvirtinti pavaduotojai: jais tapo su juo dėl partijos lyderio posto besivaržiusi Klaipėdos vicemerė Lina Šukytė-Korsakė, Šilutės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė ir Kelmės rajono vicemeras Kęstutis Bilius.

Anksčiau šeštadienį R.Žemaitaitis skelbė, kad partijai kurti subūrė 3164 steigėjus, o steigiamajame suvažiavime dalyvavo 2950 delegatų.

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip 2 tūkst. steigėjų. Partijos steigėjai ir jų atstovai sušauktame politinės partijos steigiamajame suvažiavime turi priimti politinės partijos įstatus, programą ir išrinkti valdymo organus.

Politinės partijos steigėjas gali įgalioti kitą politinės partijos steigėją atstovauti jam politinės partijos steigiamajame suvažiavime.

R.Žemaitaitis partiją kuria Seimui šiuo metu svarstant specialiosios komisijos išvadą, kad yra pagrindas pradėti jam apkaltą dėl antisemitinių pasisakymų. Galutinis balsavimas dėl to planuojamas kitą savaitę.

Dėl vieno iš minėtų pasisakymų partija „Laisvė ir teisingumas“, kuriai jis anksčiau priklausė, sustabdė R.Žemaitaičio narystę.

Politikas teigė, kad į naująją politinę jėgą ateina didelė dalis „Laisvės ir teisingumo“ skyrių, tačiau laikinasis šios partijos vadovas Artūras Paulauskas sakė, kad apie jokį masinį išėjimą negirdėjo ir abejojo, ar toks gali įvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas