Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Žemaitaitis: su prezidentu aptarėme „Nemuno aušros“ darbą koalicijoje ir opozicijoje

Partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sakė, kad su prezidentu Gitanu Nausėda aptarė, kaip „Nemuno aušra“ įsivaizduoja darbą tiek valdančiojoje daugumoje, tiek opozicijoje.

Pasak R.Žemaitaičio, „Nemuno aušros“ tikslas – įgyvendinti rinkimų metu išsakytas pozicijas.

„Centro kairės politinės jėgos ir mūsų programinės nuostatos daugiau nei 50 proc. sutampa, sąlyčio taškai, su kuriais mes galėtume dirbti“, – sakė jis.

„Nemuno aušros“ lyderio teigimu, prezidentas taip pat teiravosi, kokia valdančioji koalicija galėtų būti sudaryta po rinkimų.

„Nekalbėjome, kad galėtų viena ar kita politinė jėga sudaryti koaliciją, buvo klausimas, kokias įsivaizduotumėt, (...) mes apie tai pašnekėjome“, – dėstė R.Žemaitaitis.

Anot jo, su G.Nausėda neaptartas ir scenarijus, kur „Nemuno aušra“ remia centro kairės koaliciją jai oficialiai nepriklausydama.

R.Žemaitaičio teigimu, prezidentas pasveikino „Nemuno aušrą“ su gautų mandatų skaičiumi.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, iškovojusi 52 mandatus. Antri liko konservatoriai su 28 mandatais, trečia – partija „Nemuno aušra“ su 20 mandatų.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ naujame parlamente turės 14 mandatų, Liberalų sąjūdis – 12, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – aštuonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai