Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 08 24

Ralio „Kauno ruduo 2013“ veteranai pradėjo aršią kovą Nemuno saloje

Bemaž tuo pačiu metu tik skirtingose trasose kovą dėl greitų sekundžių pradėjo visi tarptautinio, jubiliejinio 40-ojo ralio „Kauno ruduo 2013“, skirto nusipelniusiems sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, dalyviai.
Ralis „Kauno ruduo 2013“, veteranų lenktynės
Ralis „Kauno ruduo 2013“, veteranų lenktynės / Audriaus Žilėno nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai turėjo progą dar kartą pasigėrėti jų numylėtiniais, palyginti dar neseniai miestą ir visą šalį garsinusiais automobilių sporto meistrais, dabar jau priklausančiais veteranų kategorijai ir susirinkusiais pagerbti buvusių kovų bendražygių atminimą, o kartu ir prisiminti savo sportinę jaunystę „Kauno rudens“ ralio trasose.

VIDEO: Ralis KAUNO RUDUO: lenktyniauja veteranai

Kauniečiai itin šiltai sutiko 77-erių Vidmantą Čiutelę, žinomą praeityje šalies lenktynininką, „Kauno rudens“ ralių sumanytoją ir entuziastą, kurio ir bendraminčių pastangomis buvo surengta pirmieji 30 „Kauno rudens“ ralių.

Kauniečiai itin šiltai sutiko 77-erių Vidmantą Čiutelę, žinomą praeityje šalies lenktynininką.

„Atvykau ne pasilabinti su buvusių kovų bendražygiais, o dar kartą leistis į ralio trasas viename ekipaže su gerokai jaunesniu kolega Algirdu Griciumi, – prieš startą kalbėjo V. Čiutelė. – Man šis ralis labai daug reiškia, o matyti savo rankomis kažkada mestą ir dabar puikiai suvešėjusį grūdą, patikėkite, tikra laimė ir didžiulė gyvenimo prasmė.“

„Kauno rudens“ raliams jau daugelį metų ištikimas vienas tituluočiausių šalies automobilių sporto meistrų Eugenijus Tumalevičius, kuriam teko laimė ir didelė atsakomybė ralio trasose varžytis su Arvydu ir Kastyčiu Girdauskais ir kuris jų atminimą pagerbia dalyvaudamas ralyje kartu su buvusiu bendražygiu dabar JAV gyvenančiu Aleksandru Chaimskiu.

Šis ekipažas vairuoja vieną patraukliausių ralyje „Porsche 993“ automobilį, sutraukiantį būrį smalsuolių kiekvieną atokvėpio tarp rungčių minutę.

Nemuno saloje laikinąja ralio trasa tapusioje atkarpoje ratus sėkmingai suko ir šių varžybų vyriausiųjų amžiumi lenktynininkų Eugenijaus Martinėno ir Andriaus Čygo ekipažas, vairuojantis GAZ 21 („Volga“) automobilį. Sudėjus abiejų sportininkų amžių, jis atrodo tikrai įspūdingai – 154 metai 4 mėnesiai ir 3 dienos, tačiau trasoje niekuo nenusileidžia jaunesniems kolegoms.

Pakartoti 40 metų senumo laimėjimą kupinas ryžto ir pirmojo „Kauno rudens“ ralio, surengto 1974 metais, klasės nugalėtojas, o absoliučioje įskaitoje tada užėmęs prizinę trečiąją vietą, Egidijus Paulauskas, šiandien jau startuojantis veteranų grupėje.

„Kauno rudens“ raliai ne tik vieni seniausių šalyje, bet ir labiausiai mano atmintyje įstrigusios lenktynės, kuriose patirtiems įspūdžiams surašyti neužtektų didžiausio jaučio odos“, – pakiliai nusiteikęs prieš varžybų startą ralio spaudos centrui kalbėjo E. Paulauskas.

Iš viso jubiliejiniame „Kauno rudens 2013“ ralyje varžosi 40 sporto meistrų ir sporto teisėjų veteranų bei 42 LAS taurės dalyvių ekipažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas