Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 23

Rebusas dėl gatvės Vilniuje: keis gerą asfaltą nauju, bet vandens ir nuotekų tinklų vis tiek nebus

Vilniaus pakraštyje esančių Salininkų sodų bendrijos seniai tapusios gausiai apgyvendintais kvartalais. Žmonės sako savivaldybės dėmesio pasigendą, o kai sulaukia – ne visai tokio, kokio reikia. Naujausias atvejis – Kelmijos Sodų 33-ojoje gatvėje, kurios gyventojai kraipo galvas matydami planą iš naujo asfaltuoti gatvę, kuriai remonto dar nereikia. O štai vandens ir nuotekų tinklų tiesti neketinama, nors to žmonės prašo jau ne vienerius metus.
Kelmijos Sodų 33-oji gatvė
Kelmijos Sodų 33-oji gatvė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ši gatvė ilga ir su daug gyventojų bei sklypų savininkų. Šalia šios gatvės esančių sodininkų bendrijų įgaliotas atstovas Genadijus Litvinovas priskaičiuoja jų apie tūkstantį.

Sprendimas dėl remonto nustebino

Ši gausi bendruomenė neslepia nuostabos, nes liepos pabaigoje sužinojo, kad „nuo liepos 28 d. iki gruodžio 1 d. etapais bus vykdomi Sakalaičių, Barčių ir Kelmijos sodų 33-osios gatvių remonto darbai. Šiose gatvėse bus pakloti lietaus nuotekų tinklai, nauja asfalto danga, įrengti šaligatviai ir gatvių apšvietimas“.

Šis projektas bus vykdomas savivaldybės lėšomis.

„Toks projektas Kelmijos Sodų 33-iosios g. sodininkams ir gyventojams (apie 1000 savininkų) visiškai nesuprantamas ir nepriimtinas, kadangi savivaldybė nori sugriauti visiškai naują kelią, kuris buvo nutiestas 2014 m., – sako G.Litvinovas. – Dar 2009 m. Kelmijos Sodų 33-oji gatvė buvo avarinės būklės, todėl bendrijų atstovai parašė ne vieną prašymą savivaldybei. Visi gauti atsakymai buvo neigiami.

Bet mes nenuleidome rankų ir po 4 metų intensyvaus darbo su savivaldybe sprendimas pagaliau buvo surastas – savivaldybė sutinka nutiesti naują kelią tik su sąlyga, jeigu sodininkai žymia dalimi prisidės savo lėšomis. Taigi, 2014 m. kelias buvo suremontuotas, bet tiksliau sakant – naujai pastatytas. Visa senoji asfaltbetonio danga, kurios buvo tik likučiai, buvo nufrezuota, nukastas ir išvežtas visas senas pagrindas. Tuomet įrengtas naujas pagrindas, sutankintas ir paklotas asfaltas.

Savivaldybės atstovams patikrinus kokybę buvo konstatuota, kad mūsų sodo keliukas atitinka Vilniaus gatvių kokybinį lygį – per gerai padarė. Mums tai visiškai nenuostabu – darbus atliko bendrovė, kuri tuo metu buvo viena iš pažangiausių kelių tiesimo įmonių. Be to, mes savo lėšomis pasamdėme techninį prižiūrėtoją, kuris akylai stebėjo visus vykdomus darbus. Taigi – dėl ko reikia griauti kokybiškai nutiestą gatvę?“

Toks projektas Kelmijos Sodų 33-iosios g. sodininkams ir gyventojams visiškai nesuprantamas ir nepriimtinas, kadangi savivaldybė nori sugriauti kelią, kuris nutiestas 2014 m.

O kada tinklai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas