Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 27 /13:36

Registrų centre rezervuotas partijos pavadinimas „Tėvynės labui“

Registrų centro duomenų bazėje yra rezervuotas partijos pavadinimas „Tėvynės labui“. Būtent tokį šūkį prezidento rinkimuose naudojo premjeras Saulius Skvernelis. Tačiau, kas rezervavo pavadinimą, kol kas neaišku.
Slogios nuotaikos S.Skvernelio rinkiminiame štabe
Slogios nuotaikos S.Skvernelio rinkiminiame štabe / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai antradienį parašė lrt.lt. Registrų centro duomenų bazėje matyti, kad partijos pavadinimas „Tėvynės labui“ rezervuotas iki gruodžio 6 dienos.

Kadangi pagal tvarką pavadinimai rezervuojami pusmečiui, prašymas Registrų centrui turėjo būti pateiktas birželio 6 dieną – tai yra, jau po prezidento rinkimų.

Kas pateikė prašymą, Registrų centro atstovai teigia atskleisti negalintys.

„Kad kol tai yra tik rezervacija, o ne oficialus prašymas įregistruoti pavadinimą, mes asmens duomenų negalime atskleisti. Panašią situaciją turėjome ir dėl Laisvės partijos pavadinimo rezervacijos. Kai asmuo oficialiai pateiks prašymą partiją įregistruoti, jo duomenys bus vieši“, – 15min antradienį sakė centro komunikacijos skyriaus vadovas Tadas Valančius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Kovo mėnesį pristatydamas komandą S.Skvernelis papasakojo, kodėl pasirinko šūkį „Tėvynės labui“.

„Aš esu žmogus, kuris visą gyvenimą tarnavo valstybei. Todėl tas šūkis „Tėvynės labui“ yra tinkamas visiems žmonėms, kurie savo kasdieniu darbu, ar jis medikas, mokytojas, ar paramedikas, ar ugniagesys, ar policininkas, ar valstybės tarnautojas, kuris dirba, tarnauja tėvynei, tas šūkis yra labai prasmingas“, – tuomet teigė S.Skvernelis.

Užuominų apie naują partiją – daugiau nei užtektinai

Apie tai, kad S.Skvernelis galėtų kurti savo partiją, kalbos sklando nebe pirmas mėnuo.

Gegužės 26-osios vakarą stebėdamas Ingridos Šimonytės ir Gitano Nausėdos kovą S.Skvernelis žurnalistams „valstiečių“ partijos neišsižadėjo, tačiau kalbėjo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) turės keistis.

„Matau prielaidas, kad galime dirbti. Daug kas priklausys nuo pačios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar politinė partija padarys išvadas po šitų rinkimų visų. Visų trijų rinkimų. Ar bus pokyčiai, ar norima tapti modernia, demokratiška partija, matyti, kad yra XXI a., kalbėti apie žmones, kurie yra jauni, gimę nepriklausomoj Lietuvoj, ateina į rinkimus ir nežino, nei kas kolūky buvo, nei kas buvo sovietinė santvarka“, – dėstė ministras pirmininkas ir tikino, kad LVŽS neturi būti partija, orientuota tik į regionus, kaimą.

„Miestiečiams turi būti kažkas tai pasiūlyta“, – tuomet pridūrė S.Skvernelis.

Tiesiai paklaustas, ar gali nutikti taip, kad įkurs naują partiją, S.Skvernelis į detales nesileido, sakydamas, kad gyvenime visko gali nutikti.

Tą vakarą jis tiksliai nepasakė, ar jo planai susiję su partijos kūrimu.

„Nemanau, kad šiandien apie tai reikėtų kalbėti“, – sakė S.Skvernelis.

Liepos 9 dieną paskelbęs, kad liks premjeru, S.Skvernelis toje pačioje spaudos konferencijoje pareiškė taip pat dalyvausiantis kitąmet įvyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„O su kuo – matysime“, – mįslingai kalbėjo jis.

Tiesiai paklaustas, ar gali nutikti taip, kad įkurs naują partiją, S.Skvernelis į detales nesileido, sakydamas, kad gyvenime visko gali nutikti.

S.Skvernelio planus gali pakoreguoti liga – prezidentas Gitanas Nausėda šiomis dienomis sudarė galimybę premjerui dėl sveikatos priežasčių esant poreikiui nebūti darbe iki spalio 4 dienos. Premjero atstovai pabrėžė, kad ministras pirmininkas numato dirbti savo kasdienį darbą, o nedarbingumu naudosis tik tada, kai reikės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas